Hercules O21: FC Eindhoven uit, altijd lastig.

Datum: 05 september 2020
Wedstrijd: FC Eindhoven- Hercules
Uitslag: 3-0
Helaas niet in het multifunctionele Jan Louwers stadion maar gewoon op veld 6 begon Hercules onder 21 aan wat in management jargon vaak een uitdaging wordt genoemd. Als amateurs spelen tegen jonge profs en dan ook nog met een team dat nog geen één keer in dezelfde samenstelling heeft gespeeld en waar een aantal steunpilaren (Casper, Robin, Valentijn) geblesseerd langs de kant staan, valt niet mee. Op het immense sportpark van FC Eindhoven, waar één van de attracties broodje wesp was, zoals de vader van Tycho mocht ervaren, gingen de Brabanders furieus van start.
 
Maar zie na een kleine 10 minuten richtte Hercules zich op en creëerde men via Mo, Bas en Rochdi wat kleine kansjes. En net toen het Hercules publiek begon te geloven dat de in de bus geserveerde pasta maaltijd van de jarige Rochdi effect had gehad sloegen de blauw-witten uit Eindhoven toe. Wellicht waren de spelers van Hercules net als sommige fans zo in de war dat ze zelf in Arsenal-rood speelden dat ze aan de basis van de FC Eindhoven goals stonden.
 
Meerdere keren profiteerden de Eindhovenaren van passes die hen recht in de voeten werden gespeeld. Al moet er eerlijkheidshalve wel bij worden verteld dat de foute passes ook iets te maken hadden met de druk die de jonge profs uit oefenden en dat ze het vervolgens ook erg mooi afmaakten. Vooral goal twee en drie waren van grote schoonheid. Naast het tempo was het grootste verschil dat voorhoede en middenveld bij Eindhoven goed met elkaar combineerden. Hercules moest het toch te veel hebben van de, helaas weinig precieze diepe bal en ook hadden de Eindhovenaren weinig ontzag voor de vaak fraaie maar te lang durende dribbels van de Hercules middenvelders.
 
Met de 3-0 op zak besloot FC Eindhoven de wedstrijd op slot te gooien, wat leidde tot een zeer vlakke tweede helft waar beide ploegen zich nauwelijks kansen schiepen. Kijkend naar de uitslagen in de poule lijkt het er toch op dat veel trainen en wedstrijden spelen effect heeft want de jonge profs wonnen bijna overal en met ruim verschil al liet KHFC bij MVV (1-2) zien dat wel kan. Volgende week om 15.00 thuis tegen Be Quick kan Hercules zich herpakken.
Ton van Rietbergen