Zaterdag 1 houdt het goede gevoel vast

Datum: 17 februari 2020
Wedstrijd: Everstein 1 - Hercules 1
Uitslag: 0 - 3
Hercules zit in een goede fase. Na de winterstop is er nog niet verloren. Sterker nog, afgelopen zaterdag werd de derde overwinning op rij geboekt. En opnieuw was dat volledig terecht, het dapper tegenstribbelende Everstein heeft geen moment het idee gehad dat er wat te halen viel. Hercules was dominant, overtuigend, hardwerkend en van tijd tot tijd zelfs gewoon goed. Opvallend is dat het vertrouwen onderling groeiende is, dat men voor elkaar door het vuur wil gaan, dat niemand verzaakt en dat de ondergrens flink opgetrokken lijkt te zijn. Met deze instelling en uitstraling zijn we een geduchte tegenstander voor elke ploeg in onze poule. Dat het uiteindelijk 0 – 3 werd, was een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen alhoewel de Eversteinse keeper op onverklaarbare wijze zijn doel verder schoon hield (daarbij ook geholpen door de slordige afronding van de bezoekers) en omdat zijn kompaan aan de andere zijde zeer degelijk werk liet zien en hij de mogelijkheden van de thuisclub onschadelijk maakte. Dat het de broers Maas waren, die de volledige productie op hun naam brachten, is misschien geen grote verrassing, maar wel een leuk gegeven. Zoals het ook prettig was om onze trouwe maar verre supporter uit België/Oeganda een aardige middag te kunnen bezorgen. Net als de overige vaste kern die dit keer op hoge kosten werden gejaagd omdat ze zomaar toegang moesten betalen (maar dat er graag voor over hadden).

Symbolisch was misschien al dat de pupillen van de week slechts in twee instanties konden scoren. Want hoezeer Rob ook zijn best deed om het schot te ontwijken, het lukte de kleine man alsnog om tegen hem aan te schieten en dus pas in de rebound zijn beloning te krijgen.

Maar ook in de echte wedstrijd was het van meet af aan behoorlijk eenrichtingsverkeer. Hercules startte met de (harde) wind mee en speelde voortdurend op de vijandelijke helft. Mitch stond buitenspel, Cas zaaide paniek en Gerrit kopte een ingooi voor de voeten van wederom Mitch die echter geen gebruik maakte van deze buitenkans. Mike maakte een overstapje en gaf Nabor ruimte maar deze schoot te gretig en naast. Everstein liet zich tot tweemaal toe zien maar Rob pakte prima.

Het ingooi-scenario deed zich nogmaals voor. Nu was het Mike die zijn broer vond. Die schoot van korte afstand hard in, maar raakte wonder boven wonder de keeper en niet het doel. Rob moest nog een keer aan de bak maar het echte gevaar zat toch aan de andere kant. Jordey stuurde Jules maar de wind was te sterk, Mitch stond net buitenspel maar na een half uur gebeurde wat iedereen kon voorzien. Jules was sterk achterin en gaf een diepe bal op Mitch. Die maakte zich prima vrij van zijn bewakers en krulde uiterst koel de bal om de in het luchtledige zwevende keeper heen. Een prachtige en verdiende openingstreffer.

De mogelijkheden bleven komen. Mike (wel of geen buitenspel?), Tom (met een hard schot). Mitch (net niet voldoende controle), weer Mike (zijn kopbal werd nog net geraakt door de keeper). Jordey liet even zien hoe je een bal uit de lucht over je schouder onder controle brengt en Mike voegde hier een hoogstandje aan toe door een door hemzelf verdiende vrije trap van een meter of 25 onberispelijk binnen te schieten (nu hielp de wind een beetje) en de stand op 0-2 te brengen. Hetgeen ook de ruststand was. Een lekkere stand na een prima eerste helft.

Ook tegen de wind in, bleef Hercules domineren. Vrijwel meteen kwamen er twee mega-grote kansen via Nabor en Cas maar de keeper had alle geluk van de wereld (en zat er natuurlijk ook goed bij). Tom ging diep, Gerrit kopte hard maar naast uit een corner, de keeper pakte weer een gevaarlijke bal. Even roerde Everstein zich. Rob komt prima uit, Tom moet een corner geven en daaruit raakt Everstein zowaar de lat. Bart Goud komt Nabor vervangen waarna Jules een kopbal gekeerd ziet worden omdat de keeper de bal nog net uit de hoek plukt. Bart Goud doet frivole dingen op de achterlijn (maar gaat misschien iets te ver door) en Luuk maakt zijn rentree (Mike maakt plaats voor hem). Die is gretig en gevaarlijk. Samen met Mitch vormt hij een zeer dreigend duo wat de verdedigers continu bezighoudt. Want nadat eerst Ward nog is gekomen voor Jules laten zij zien waartoe ze in staat zijn. Luuk pikt de bal op en gaat prima door naar de achterlijn. Hij geeft de bal op tijd voor waar de meegelopen Mitch wel raad weet met dit presentje. De derde goal valt binnen en de wedstrijd is helemaal gedaan. Luuk had daarna zelf nog moeten scoren toen hij perfect vrij werd gezet door Jord maar hij vond deze kans kennelijk te makkelijk (en schoot dus tegen de keeper aan). Rob moest nog één keer uitkomen en raakte onbedoeld een aanvaller. Waarna de goed leidende scheids het mooi genoeg vond en de lekkere pot beëindigde.

Rest nog te vertellen dat ook de in het verslag verder niet genoemde spelers Mark en Bart (de Greeff) hun bijdrage meer dan geleverd hebben vandaag. Waarvan akte.

Hercules ging tevreden huiswaarts en kreeg een extra boost door het resultaat van concurrent DESTO. Want het gaat nu de rustperiode van twee weken in met het besef dat ze met twee punten voorsprong op de begeerde vierde plaats staan. Dat moet, zeker in de wetenschap dat over een paar weken alle pijnen en pijntjes achter de rug liggen, een aansporing zijn om de flow waarin ze zitten vast te houden. Met als waarschuwing wel dat Focus onze volgende opponent is en dat juist zij vandaag DESTO op een gelijkspel hebben gehouden.

Dus wordt het vast een leuk potje op 7 maart, thuis op sportpark Voordorp. De tijd van aftrap is bekend (15.00u), het veld waarop we spelen nog niet (vermoedelijk hoofdveld). Maar dat hoeft geen bezwaar te zijn om toch te komen kijken.
Frank van den Heuvel