Zondag 2 houdt wind in de zeilen

Datum: 17 februari 2020
Wedstrijd: Hercules 2-SO Soest 2
Uitslag: 2-0
Vorige week was Ciara, de grote zus van de familie Storm, zo dreigend dat in één zucht al het voetbal van de kalender werd geblazen. Zondag was haar warmere broertje Dennis iets milder gestemd en mochten we wel het veld op. Met windkracht 6 en striemende regen waren de omstandigheden voor een lekker potje voetbal echter verre van ideaal. Met een 2-0 zege houdt het tweede de wind gelukkig in de zeilen.

De selectie was na een weekeind zonder voetbal gretig en verscheen in rijen van vier aan de start om SO Soest te lijf te gaan. Aanvankelijk leek de dug-out te klein, maar Ibi en Stefan maakten al vóór de koffie rechtsomkeert en tijdens de warming up moest Lynden helaas ook afhaken. Zijn vervanger aan de linkerkant werd Rushion.
Tegen de wind in had zondag 2 al snel het beste van het spel, maar doelpunten bleven uit. Juul liet de grootste kans van de eerste helft onbenut. Dit tot verbazing van onze parttime assistenten Tobias en Tijmen (beiden een jaar of vier) die meenden dat ze het voorzetje van Milan wèl tegen de touwen hadden gewerkt. Aan de andere kant verscheen Soest eenmaal voor het doel van Hercules, maar doelman Thijs kreeg op tijd zijn voet tegen de bal.

Met een 0-0 ruststand en in de wetenschap dat we na rust Dennis in de rug zouden hebben, konden we met een gerust hart aan de thee. Tom Beton, die in de eerste helft foutloos de vlag had gehanteerd, kwam kort na de pauze in het veld, net als Hiliyano en Rochdi. Via de opgefriste rechterkant kwam de openingstreffer tot stand. Hiliyano zette vanaf de achterlijn voor en Juul liet zien dat hij van dichtbij wel degelijk doeltreffend kan zijn.

Soest werd heel even gevaarlijk, maar gelukkig was Thijs weer op zijn post om het gevaar ongedaan te maken. Hercules besliste even later de wedstrijd. Met de staf van het eerste elftal langs de lijn nam Oualid een kort genomen hoekschop mee naar de punt van de zestien om de bal vervolgens diagonaal in de verre hoek te kogelen, 2-0. Kort daarna liet invaller-vlaggenist Lynden zien dat voetbal soms ook een denksport is.

De uitstekende Edammer scheidsrechter Has tikte Rochdi nog met een gele kaart op de vingers vanwege praten. In de slotfase kreeg ook een speler van Soest geel vanwege een overtreding. Het had even goed kunnen zijn omdat hij alles en iedereen al bijna 90 minuten overlast had bezorgd. Zijn naam? Sverre Storm, echt waar. Waarschijnlijk een minder talentvol broertje van Ciara en Dennis. Hij is in ieder geval opgemerkt, benoemd en in de boeken gekomen.

Volgende week geen voetbal en een week later op bezoek bij ADO'20 om de derde plaats nog meer vaste vorm te geven.


Rob de Leede