nieuwe O16-4

Datum: 12 februari 2020
Wedstrijd: Oefenwedstrijd tegen Hercules17-4
Uitslag: 3-2
Een nieuw 16-4 team

USV Hercules veldvoetbal is een maatschappelijk betrokken voetbalvereniging in Utrecht en als op een zaterdagmiddag een man de CVO ruimte betreedt en zich kenbaar maakt als de coach van een O16 team van voormalig DWSV en ons verzoekt om bij Hercules te mogen voetballen, dan is er een gesprek altijd mogelijk. Het feit dat heel DWSV door de KNVB is geschorst voor toestanden die door oudere teams zijn veroorzaakt, hoeft niet te betekenen dat een O16 team van coach Demis Sam hiervan de dupe zou moeten worden. Dit team heeft sinds oktober vorig jaar geen enkele wedstrijd meer mogen spelen.

Na een gesprek met Demis Sam, waarbij we hebben uitgelegd hoe we het bij Hercules doen en nadat Demis aangaf zich zeker te kunnen vinden in onze zienswijze, hebben we met elkaar afgesproken dat de O16 team zich mag inschrijven bij Hercules en dat we aan het eind van dit seizoen gaan evalueren hoe de samenwerking is geweest.

Hercules heeft het team aangemeld bij de KNVB om in de tweede klasse te mogen spelen. De KNVB, op de hoogte van de situatie, heeft zich coulant opgesteld en gezorgd dat het team zo snel mogelijk kan beginnen. De eerste wedstrijd zou op 7 februari zijn, helaas kon de tegenstanders niet zo snel een team op de been brengen, zodat de jongens van de 16-4 nog even moet wachten. Omdat zij te kennen hebben gegeven dat zij zo ontzettend graag een wedstrijd willen spelen, heeft Hercules geregeld dat zij een oefenwedstrijd konden spelen tegen O17-4.

Volgens coach Remco Meijer van 17-4 is de 16-4 een goed ingespeeld elftal met een goede coach. 17-4 heeft met het aannemen van twee goed voetballende statushouders ook weer wat versterking erbij gekregen. Deze goed getalenteerde jongens hebben na bemiddeling van 2 stagiaires van HU, Social work een plek bij ons kunnen vinden.

De wedstrijd eindigde in 3 - 2 voor de 16-4. Al met een mooi begin voor beide teams!
Han Oey