Hercules 2 doet goede zaken ondanks tumultueuze slotfase

Datum: 02 februari 2020
Wedstrijd: Hercules 2 - Purmersteijn 2
Uitslag: 4-2
Met een knappe 4-2 overwinning op Purmersteijn is zondag 2, dankzij gelijkspelen van de andere ploegen in de top, twee punten ingelopen op DEM en Kon HFC en twee punten uitgelopen op Kampong en AFC. Het gat met DEM is nog steeds tien punten, maar je weet maar nooit hoe de blauwwitte koe de komende maanden door de porseleinkast dendert.

De schamele opkomst bij trainingen en wedstrijden in december en januari noopte tot een rondetafelgesprek dat afgelopen dinsdag aan de bestuurstafel plaatshad. Dertien spelers namen de moeite aanwezig te zijn en daarna stonden de neuzen weer de goede kant op. Vanuit Jochem Twiskers keurkorps kregen Colin, Derek en Luc de opdracht minuten te maken en hun bijdrage was meteen waardevol. De jonkies namen zonder morren plaats op de bank en de grensrechtersvlag werd met zoveel gretigheid ter hand genomen dat het leek alsof de Koning en Koningin op hun trouwdag een bezoek aan Voordorp brachten.

De bereidheid en passie vertaalden zich op het veld ook in kansen. Colin mikte een vrije trap kort na de aftrap nog op de paal, maar al in de vierde minuut opende Amin de score na goed doorzetten en terugleggen van Derek. De eerste helft ging verder gelijk op, waarbij Hercules nog mogelijkheden kreeg, maar ook doelman Pepijn dankbaar mocht zijn omdat hij twee keer met zijn voeten een inzet blokkeerde. Al met al was de wedstrijd halverwege nog lang niet beslist.

Na de pauze maakten Colin, Derek en Lynden plaats voor gretige vervangers. Luc den Otter, terug van een half jaar studeren in Amerika, promoveerde zijn eerste serieuze balcontact tot een fraaie treffer. Hij krulde een steekpassje van Amin subtiel in de verre hoek. Even later werd het zelfs 3-0 door Oualid, die een soepele aanval koelbloedig afrondde, 3-0.

De bezoekers gooiden vervolgens alle schroom overboord en gingen nog steviger de strijd aan. Juist toen de wedstrijd gespeeld leek, verloor Amin zichzelf en kreeg resoluut de rode kaart voorgehouden. Hij uitte zijn onvrede zodanig dat hij nogmaals rood kreeg en de scheidsrechter van het veld liep om de opgelopen gemoederen tot bedaren te brengen. Na een korte onderbreking in de kleedkamers en een hartig woordje met beide aanvoerders werd het duel vervolgd met nog 17 minuten op de klok en een 3-0 voorsprong voor Hercules. Kreten als 'appeltje eitje', 'uitgemaakte zaak', 'niks aan de hand' en 'kakken zonder douwen' zag je links en rechts door de hoofden schieten.

Hoe anders kan het lopen. Purmersteijn gaf meer gas, pompte de ballen naar voren en prompt viel de 3-1, minuten later gevolgd door de 3-2. Uitblinker Nos en zijn centrale metgezel Tom gaven verder geen krimp en Pepijn bleef in het doel op zijn hoede. In de laatste minuut zette invaller Ibi linkerspits Oualid nog een keer aan het werk. Als een eerbetoon aan het onlangs overleden slangenmens Rob Rensenbrink gleed hij langs een paar verdedigers om uiteindelijk Juul een niet te missen kans te bieden. Aanvoerder Juul werd de vierde doelpuntenmaker van de dag. De zege betekende genoegdoening voor de seizoensopening in Purmerend die onder tropische omstandigheden slechts een gelijkspel opleverde, waar winst op zijn plaats was geweest.
Komende week op bezoek bij ADO'20 in Heemskerk om weer een stapje omhoog te maken.Rob de Leede