JO19-1: Teamuitje pakt goed uit

Datum: 02 februari 2020
Wedstrijd: Hercules-GO Ahead Eagles
Uitslag: 4-0
Onze eerste wedstrijd van het seizoen speelden we noodgedwongen uit bij Go Ahead Eagles. Er was namelijk geen hek tussen veld 2 en 3 en dat kan natuurijk niet. Ironisch genoeg speelden we de thuiswedstrijd tegen Go Ahead nu ook weer zonder hek omdat de gemeente in al haar wijsheid dat niet langer nodig vond. Met als resultaat dat iedereen zich verdringt langs één kant van het veld en ballen op en neer vlogen. Behalve dit curieuze feit vroeg iedereen zich af hoe het de JO19-1 zou vergaan?
 
Na bijna twee maanden winsterstop en dan zonder sterspeler Tim Pieters die al voor de derde keer bij het eerste in de basis staat. Bovendien had Go Ahead Eagles een serieus trainingkamp belegd waar onze boys zich juist behoorlijk hadden laten vollopen in Duitsland. De hoeveelheid bier die de boys weg hadden gezet had zelfs in ‘die Heimat’ grote indruk gemaakt. Kortom, een zekere angst was gerechtvaardigd maar zie vanaf de eerste minuut kwam het team furieus uit de startblokken.
 
Aangevoerd door aanvoerder Mo joegen ze op elke bal en reeds na 5 minuten was het linksback Justus die een aanval met het hoofd succesvol afrondde. En dan hebben we meteen één van de vele uitblinkers te pakken want Justus speelde een dijk van een wedstrijd. Kwam het door zijn vriendin langs de lijn of de bijlessen van hulptrainer Lucas maar alle schroom die hij tot nu toe had, was weg. Onvervaard stoomde hij mee naar voren en ook zonder man in de rug dolde hij de tegenstander.
 
Daarnaast is er nog het fenomeen Lars. Hij oogt wat sullig en zijn motoriek is niet optimaal maar juist daardoor onderschat elke tegenstander hem. En ja, wat hij wel heeft, en in mijn ogen het allerbelangrijkste voor een voetballer is een weergaloze balaanname. Daardoor was hij in staat om diepe ballen vanuit het collectief sterke middenveld, Mo, Casper en Tigo steeds weer tot kans en drie maal zelfs tot goal te promoveren. Coach Bruijnis meldde voor de wedstrijd dat hij misschien niet de beste voetballers maar wel de sterkste ploeg had opgesteld. En dat was ook net het verschil met de tegenstander die vooral voor zichzelf liepen te voetballen en dat is misschien ook geen wonder omdat de jeugdopleidingen bij BVO’s nu eenmaal meedogeloze afvalraces zijn. Nu dezelfde inzet tegen de andere ploegen en er volgt nog een mooi slot.
Ton van Rietbergen