JO19-1: Elinkwijk troeft Hercules af en bekert verder

Datum: 14 december 2019
Wedstrijd: Hercules-Elinkwijk
Uitslag: 2-3 (beker)
Van het team dat pakweg zo’n vijf weken geleden als onoverwinnelijk werd gezien, is inmiddels weinig meer over. Vertrouwen bouw je langzaam op maar kan ook zo maar weg zijn. En steeds wisselende systemen, spelers en heftig noodweer helpen daar natuurlijk ook niet bij. Nu bleven Tim en Bouzzi wegens verplichtingen bij het eerste aan de kant en werd er ook een nieuwe variant met 3 verdedigers geprobeerd. Wellicht niet handig maar alles staat of valt met de uitvoering en wat dat betreft leek het wel of Hercules even vergeten was dat ze in het rood speelden.
 
Elinkwijk, de club in Zuilen die altijd toonaangevend was maar de laatste jaren wat is weg gezakt, deed er alles aan om te laten zien dat er nog een toekomst is aan het Zuilense laantje. Zo kwam het team na een foutje op het middenveld en slap verdedigen achterin vrij snel en goedkoop aan de 0-1. Daarna zagen we wel snel aanvalspel maar steeds werd de voor de hand liggende bal niet gegeven. Kaja liep wel veelvuldig weg bij de verdedigers, en toen de grensrechter eindelijk de vlag niet opstak, rondde hij knap af 1-1.
 
Vijf minuten later was het uit een corner al weer 1-2. Vlak voor rust werd dezelfde Kaja langdurig vastgehouden en wees de arbiter na eerder een overtreding op Max in het strafschopgebied te hebben weg gewoven wel naar de stip. Casper klaarde het klusje op bekende wijze 2-2.
 
Na rust ging iedereen er vanuit dat Hercules zoals gebruikelijk de wedstrijd naar zijn hand zou zetten maar wederom een flankbal werd handig achter keeper Tom gewerkt 2-3. Daarna volgde wel een enorm offensief maar het leek een beetje op Ajax tegen Valencia, want echt veel kansen schiep men zich niet ook al omdat de woorden 'voorzet' en 'schieten' niet in het Hercules vocabulaire voorkwamen en dat terwij pinchitter Mats, wiens vader de hele wedstrijd vlagde waarvoor hulde, in de ploeg was gekomen. Komende zaterdag voor diegenen die niet op vakantie zijn, kunnen we in de zaal-dus gegarandeerd droog- weer aan het vertrouwen werken.
Ton van Rietbergen