Zon 2: Hoofdrol voor Achraf en bijrol voor Aron in duel met twee gezichten

Datum: 09 december 2019
Wedstrijd: RKVV Velsen - USV Hercules
Uitslag: 3-4
Met een 4-3 overwinning op RKVV Velsen deed Hercules wat het moest doen, maar de zege kwam niet zonder slag of stoot tot stand. Na een uitstekende eerste helft volgde een teleurstellend tweede deel. De uitsmijter was tenslotte voor trainer/coach Aron, die in de slotfase omwille van zijn gezondheid de kleedkamer opzocht en later een bezoek bracht aan het ziekenhuis voor nader onderzoek. De patiënt maakt het gelukkig weer goed.

In de voorbereiding op het uitduel met RKVV Velsen kwamen we ogen te kort. Een blik op de spelerslijst, want om uiteenlopende redenen verschijnen er altijd minder spelers op appèl dan uitgenodigd; de weersverwachting, vanwege een mogelijke afgelasting en verder alle aandacht voor de routeplanner, want verrassend genoeg ligt RKVV Velsen niet in Velsen, maar in het aanpalende Driehuis, nabij de fraaie begraafplaats en onder de rook van het crematorium.

Onderweg naar de kust maakten de donkere luchten en striemende regen plaats voor spoortjes blauwe lucht en een flauw zonnetje. RKVV Velsen is dan ook nog eens zo'n zeldzame vereniging waar je zondag om 9.30 uur al drie keer bent begroet voordat je de drempel over bent. En als je dan eenmaal binnen bent, staat tante Annie met een kan zelfgezette koffie klaar om de gasten een warm welkom te heten. Toen tijdens de warming-up de laagstaande zon verraderlijk begon te schijnen en de stormachtige wind ging liggen waren alle sombere vooruitzichten vergeten.

Hercules kon weer beschikken over Achraf, Oualid (beiden terug van het eerste elftal), Hamza en Rushion (beiden lang geblesseerd geweest). Rushion, Youssri en Zakaria startten op de bank. Vanaf de aftrap was Hercules de bovenliggende partij en het wachten was op de openingstreffer, die, zoals gebruikelijk, zo lang mogelijk werd uitgesteld. Achraf was als een balvast slangenmens een plaag voor de thuisploeg en zorgde links en rechts voor gevaar door voortdurend medespelers in stelling te brengen. Rochdi schoot tweemaal tegen de keeper en de op links opgerukte Ibi vond na een vlotte aanval ook de doelman op zijn weg. Oualid overschatte zichzelf en schoot een strafschop slecht in. Na 20 minuten speelde Achraf met een simpele voetbeweging Stefan vrij, die wel effectief de trekker overhaalde, 0-1. Ondertussen had de niet volledig fitte Nos zich in de laatste linie moeten laten vervangen door Zakaria. Tot de rust bleef het 0-1, mede door goed ingrijpen van onze doelman Pepijn, die op de rand van de zestien tweemaal alert was.

In deel twee liep alles aanvankelijk volgens plan toen Achraf snel de 0-2 binnenwerkte. Daarna werden de rollen volledig omgedraaid. Uit twee hoekschoppen en een strafschop wisten de gastheren de wedstrijd te kantelen, waardoor Hercules kort voor tijd tegen een achterstand (3-2) aankeek. Of het die vreemde wenteling was, het vertrek van Sinterklaas, de naderende kerstman of het feit dat hij nog niet hersteld was van zijn ziekte van vorige week, maar in de slotfase eiste coach Aron alle aandacht op. Hij kreeg last van tintelingen, hartkloppingen en een zweetaanval die hem noopten snel de kleedkamer op te zoeken, vergezeld door de onvolprezen en hier nog te weinig genoemde fysio Marvin Vork.

Onderweg naar een minder stressvolle omgeving zagen Aron en Marvin in de blessuretijd en van een afstandje nog wel Achraf van 11 meter gelijk maken en Rochdi op de valreep zelfs de winnende treffer binnen schieten. Een verdiende overwinning op basis van het spel in de eerste helft, maar weer een wedstrijd die al veel eerder beslist had moeten zijn.

Komende zondag komt Kampong op bezoek, dat na een tegenvallende start inmiddels is opgeklommen naar de tweede plaats, twee punten boven Hercules. Als we de laatste wedstrijd van 2019 omzetten in winst gaan we over Kampong heen en kunnen we de eerste helft van de competitie met een glimlach afsluiten. Hopelijk is coach Aron dan weer fit en beschikbaar. Sterkte en het beste gewenst voor hem en de uitgevallen Nos. De aftrap is - anders dan eerder aangekondigd - om 12.45 uur.


Rob de Leede