JO19-1: One man show in Beverwijk

Datum: 30 november 2019
Wedstrijd: DEM-Hercules
Uitslag: 1-3
De beste scheidsrechters vallen niet op. De arbiter van dienst in Beverwijk had daar duidelijk moeite mee. Gestoken in een strakke outfit was hij de hele tijd meer dan aanwezig. Naast een aantal curieuze beslissingen viel vooral op dat de scheids overal uitvoerig aantekeningen van maakte. Werkte hij aan een roman of stonden er nog wat sinterklaasrijmpjes open? We zullen het niet weten al denk ik niet dat het lang zal duren voor de belevenissen van de scheids bij de wereld draait door aan de orde zullen komen.
 
Trouwens de grens van DEM kon er ook wat van al kan dat komen door een bijbaan op het nabij gelegen Schiphol. Tussen al het proza door werd er ook nog gevoetbald zij het dat het tempo wat gedrukt werd door al het literaire geweld. DEM speelde in de eerste helft zeer goed georganiseerd en uitermate scherp op de bal. De Hercules spitsen (Dirk,Lars en Tim) hadden daar duidelijk moeite mee en als ze al los kwamen was daar altijd nog hun meer dan uitstekende keeper.
 
En het moet gezegd hun counters waren in de eerste helft levensgevaarlijk. De lat en paal voorkwamen dat Hercules niet met de traditionele 2-0 achterstand de rust inging. Sterker, de goal die Tim maakte nadat de keeper een venijnige schuiver van Lars had losgelaten leek me op zeker geen buitenspel maar de grens dacht aan zijn bijbaan en zwaaide net als de rest van de week weer met zijn vlag en voor de scheids telde vooral hoe meer commotie hoe beter.
 
In de rust werd Boussi, die met het eerste ook al tegen DEM moet, vervangen door Casper. Ook nu viel op dat net als bij eerdere tegenstanders ook DEM in de tweede helft een mindere indruk maakte. Hercules nam het heft in handen en uit een corner maakte Sven tot verbazing van hemzelf de 0-1. Even later was het al weer 1-1 toen de arbiter in een onschuldige tackle van dezelfde Sven op rand strafschopgebied een penalty zag. Van held tot schlemiel binnen 3 minuten.
 
Nog weer 10 minuten later zag de scheids een aanvallende handsbal niet en een volgens hem onrechtmatige redding van Tom wel. Weer penalty. Opgepookt door de hele Hercules meute bleef Tom maar zweven en haalde de bepaald niet kinderachtige penalty uit de hoek. Vervolgens zagen we nog een geheide penalty bij overtreding op Lars aan onze neus voorbij gaan, maar werd onrechtmatig op Mo leunen en een geweldige noodkreet van hem wel bestraft. Casper mist eigenlijk nooit penalties en ook deze keer niet (1-2).
 
Inmiddels bracht Frank Bruijnis al zijn wissels in en Tycho, Kaja, Milosz en Robin brachten nieuwe energie. Een co-productie van Lars, Tim en de verdediging van DEM bracht zelfs nog de (1-3) op het bord. En zo kon het publiek eindelijk tot rust komen en nadenken over hun eigen sinterklaasrijm, waarbij vragen om drie punten niet meer nodig is.
Ton van Rietbergen