JO19-6: Geweldige comeback

Datum: 17 november 2019
Wedstrijd: Hercules JO 19-6 - Sporting JO 19-3
Uitslag: 4-3
Net na de kraker tussen JO19-1 tegen IJsselmeervogels, mocht de JO19-6 onder de camera’s maar wel half in het donker, aantreden tegen onze buren Sporting JO19-3. Die waren de competitie niet geweldig begonnen, maar vorige wedstrijd hadden ze met 15-0 uitgehaald tegen Desto waar de 19-6 ternauwernood een gelijk spel tegen had behaald.

Dat Sporting een prima team had bleek wel in het eerste half uur. Al snel stond het 0-3 en het leek een hopeloze wedstrijd te worden voor onze jongens. De achterhoede deed wat het kon, maar de behendige Sporting spelers leken niet te stoppen. Met ook nog een gegeven strafschop voor de 0-4, leek het pleit wel beslecht. Maar de Sporting speler – toch mogelijk wat overmoedig geworden – schoof de bal nonchalant naast.

En eigenlijk vanaf dat moment rechtten onze jongens hun ruggen. Ze kwamen stilaan beter in de wedstrijd, begonnen duels te winnen en zowaar het leek een wedstrijd te worden. In ieder geval was het geen walk-over meer. Wel een terechte 0-3 rust.
 
Maar goed, de JO19-1 was teruggekomen van een 0-2 achterstand, alhoewel daar stonden er bij de tegenstanders maar 10 op het veld, en Sporting bleef gewoon met 11 voetballen. In de tweede helft zette het goede spel van Hercules zich door, en Sporting toch wat geïrriteerd dat het geen makkelijke middag (of avond) werd, ging in plaats van meer combineren, meer individueel spelen. Toen Cis met een echte spitsengoal de 1-3 maakte, was de eer gered maar zat er meer in het vat? 

Jazeker, een goede assist van Joris op Ulas, die koel de 2-3 op het scorebord zette. Nog zo’n 10 (?) minuten te gaan voor een gelijkmaker? Max aan de kant was al tevreden over het spel en het terugknokken maar dit was nog niet alles! Roscam zette nog maar eens aan en met een fraai schot in de hoek: 3-3. Sporting haalde ook nog alles uit de kast voor een overwinning, en regelmatig kwamen ze gevaarlijk bij Sander, de stand-in keeper, maar die en zijn verdediging gaf geen krimp.

En zowaar, daar was Roscam met welhaast een nog mooier afstandschot dan de vorige: 3-4.
Wat een comeback in deze wedstrijd. Waaruit maar bleek dat een wedstrijd niet verloren, is als die nog niet geëindigd is. Trots op de ploeg!
Hans Bosma