Hercules JO19-1 dendert door

Datum: 03 november 2019
Wedstrijd: Hercules-Hollandia
Uitslag: 7-2
In het begin van het seizoen vraag je je af of de promovendus zich wel kan redden op dit hoge niveau terwijl ik me zaterdag zelfs even zorgen maakte of onze jongens wel genoeg tegenstand krijgen, want in een verrukkelijke eerste helft was er maar één ploeg die voetbalde. En dat terwijl tegenstander Hollandia uit Hoorn toch een vaste klant is op dit hoge niveau.
 
Maar Tim en dit keer vooral Lars waren onnavolgbaar en niet te stoppen. Is het bij Tim vooral de snelheid die indruk maakt, daar is het bij Lars vooral zijn geniale balaanname die de liefhebber de vingers doet aflikken. De meeste spelers worden bij het aannemen van de bal geremd maar Lars lanceert zichzelf als het ware en is daarom niet te stoppen. Maar ja, geniale spitsen zijn leuk maar als middenvelders de bal niet op tijd geven heb je er niets aan zoals we bij de wedstrijd van Hercules onder 23 zagen tegen Argon.
 
Nu zorgden Mo, Casper en Milosz voor de ene steekpass na de andere en was bijna elke loopactie succcesvol.Het was dan ook al snel Mo die de 1-0 liet aantekenen door precies daar te schieten waar de keeper niet op rekende. Daarna lanceerde Casper Tim die feilloos de 2-0 maakte. Vervolgens was het de beurt aan Milosz die een actie van Tim via een sliding tot goal promoveerde. Daarna zorgde Lars met twee goals waarvan één met een prachtige stift voor de 4 en 5-0.
 
Al was er bij 3-0 nog even een tegentreffer van Hollandia zodat het 5-1 was bij de rust. Zo’n tweede helft is dan eigenlijk een formaliteit al liet Ajax tegen PEC Zwolle zien dat het uitspelen van zo’n wedstrijd zo gemakkelijk niet is.Via Tim en een briljante goal uit het niets van invaller Kaja, wiens vader trouwens sterk stond te vlaggen, maakten de gestreepten de 7 vol en omdat Hollandia via een goal en een schot op de paal nog wat terug deed eindigde de wedstrijd op 7-2. Volgende week FC Lisse dat op zijn zware veld altijd lastig is.
In de foto's zien we de ijzersterke bank van Hercu, weer een feestje met Lars en passeeractie Tim.
Ton van Rietbergen