Zondag 2 schakelt zichzelf uit in bekertoernooi

Datum: 25 oktober 2019
Wedstrijd: Roda 46- zondag 2
Uitslag: 2-1
Zondag 2 schakelt zichzelf uit in bekertoernooi
Een van de vele legendarische uitspraken van Johan Cruyff was donderdagavond van toepassing op het bekerduel tussen Roda'46 en Hercules zondag 2. "Ze kennen niet van je winnen, maar je ken wel van ze verliezen". En zo was het ook. Hercules was de bovenliggende partij, maar trok met een 2-1 nederlaag aan het kortste eind, omdat het de tegenstander niet alleen op het paard hielp, maar ook nog eens een duwtje in de goede richting gaf.

De zondagselectie van de club uit Leusden draait dit seizoen nog niet geweldig. De ploeg komt uit in de derde klasse, waar ook Sporting 70 is ingedeeld. Roda '46 wist dat Hercules eerder in het bekertoernooi Sporting'70 met 5-1 aan de kant had gezet en was gewaarschuwd. Op het veld kwam dat ook vanaf de eerste minuut tot uitdrukking. Hercules voetbalde bij vlagen goed, kreeg kansen, maar de effectiviteit was ver te zoeken. Op het middenveld begint Stefan Dekkers steeds meer zijn draai te vinden en aan de rechterkant was Luan Jackson een voortdurende plaag, terwijl Steven Bosma over de linkerkant oprukte.

De afronding blijft het grootste probleem voor Hercules. Julian Koning en Luan kregen de bal in kansrijke positie niet achter de keeper. Zoals het dan zo vaak gaat, viel de eerste goal aan de andere kant. Een iets te kort pass van Luan op Tom Waltman werd onderschept en drie seconden later was de nog steeds 16-jarige doelman Stilanos kansloos, 1-0.

Na de pauze kon een treffer van Hercules niet uitblijven. Een onderschepping gevolgd door een versnelling van Julian zorgden voor de gelijkmaker. De daaropvolgende kansen voor onder anderen Rochdi en Julian leverden geen treffer op. Een kwartier voor tijd kreeg Roda opnieuw een cadeau in de schoot geworpen dat gretig werd uitgepakt. Van grote afstand werd Stilanos met een lob gepasseerd.

Tom meldde zich in de slotfase aan het front om de gelijkmaker te forceren. Er kwamen corners en kansen en bij de laatste hoekschop stonden zelfs alle elf Herculanen ver op de helft van Roda. Een kopbal van Nos scheerde over de lat, maar daar bleef het bij. Toen scheidsrechter Gerritsma voor het laatst floot kon Roda juichen en waren de druiven voor Hercules zuur.

De uitschakeling in het bekertoernooi is een goede les. Als we de helft van de kansen benutten hoef je na afloop scheidsrechter of grensrechter niet te verwijten dat je hebt verloren. Zondag komt AFC 2 op bezoek. Aftrap om 10.30 uur.Rob de Leede