Vierde zege op rij voor zondag 2

Datum: 20 oktober 2019
Wedstrijd: FC Uitgeest 2 - USV Hercules 2
Uitslag: 1-4
Vierde zege op rij voor zondag2
Met een 4-1 zege op FC Uitgeest heeft zondag 2 de vierde zege op rij in de boeken gebracht. De mannen van trainer Aron van der Weert en assistent Maarten Zwinkels staan nu met 13 punten uit 5 wedstrijden op de tweede plek in de reserve hoofdklasse, achter koploper DEM die nog geen punt verspeelde.
Om 10.30 uur in Uitgeest spelen betekent zondagochtend om 8.15 uur verzamelen in het donker bij het gesloten paviljoen. Zonder koffie - en sommigen zonder ontbijt - kwamen we om 9.10 uur aan in Uitgeest (tussen Beverwijk en Alkmaar, voor de geografisch geïnteresseerden onder lezers) waar Maarten meteen de keukenbrigade op de proef stelde. Waar we 12 uur eerder nog geen keeper hadden, kwam nu via de snelverbinding Walibi-Uitgeest onze inmiddels trouwe substituut-doelman Stilanos binnengevlogen, die zich ondanks zijn 16 lentes steeds meer op zijn gemak lijkt te voelen.

Met drie wissels (Milan Doornekamp, Rochdi Hathot en Zakaria el Malkioui) begonnen we vol goede moed tegen de Noord-Hollandse laagvlieger. Het eerste half uur ging de strijd gelijk op, maar was het spel allesbehalve groots. Toen Julian Koning, na een eerdere misser, de openingstreffer voor zijn rekening had genomen, was het binnen een minuut weer raak. Stefan Dekkers kogelde na slordig verdedigen de bal snoeihard in de kruising, 0-2. Na een aanval uit het boekje viel voor de pauze ook de derde treffer. Snel opbouwend vanuit het hart van de verdediging belandde de bal via zes spelers - die de bal snel verplaatsten - voor de voeten van aanvoerde Juul die vrij voor het doel zijn tweede succesje mocht bejubelen.
Na de pauze trachtte FC Uitgeest de bakens te verzetten en werd het ook iets gevaarlijker. Het centrale duo Joulianos Stawrianidis en Tom Waltman stond echter als een huis, in de rug gedekt door de zelfverzekerde jeugdkeeper Stilanos. Uiteindelijk scoorden de gastheren wel de troostbiedende enige goal, maar toen Stefan uit een hoekschop zijn tweede en Hercules' vierde doelpunt binnenwerkte, was het gedaan met de weerstand.
In het laatste kwartier probeerden de individualisten hun laatste trucjes uit, meestal zonder succes. Komende week wachten twee tegenstanders die dankbaar zullen profiteren van onnodig balverlies en heilloos gepiel op de vierkante centimeter. Donderdag staat om 20.30 uur zondagderdeklasser Roda'46 op het programma in Leusden in het kader van de KNVB Districtsbeker, terwijl AFC zondag om 10.30 uur in Voordorp op bezoek komt voor competitieronde 6. U bent uiteraard van harte welkom.Rob de Leede