Hattrick Lars Vermeulen is zelfs KHFC te veel.

Datum: 29 september 2019
Wedstrijd: KHFC-Hercules
Uitslag: 4-5
KHFC bestaat 140 jaar en dat willen ze laten weten. De kaartjes voor de muscial zijn te koop in het paviljoen en de meisjes achter de bar, waar de technische leiding van Hercules maar niet over uitgepraat raakte, droegen spannende t-shirts met hetzelfde opschrift. Dat er in de rust niet voor thee of limonade werd gezorgd en er wat weinig zitplaatsen waren in en rondom de dugout zullen we dan maar voor lief nemen. Honderveertig jaren jong zou zo maar een slogan voor de Haarlemse club kunnen zijn want niet alleen speelt het eerste op tweede divsie niveau, ze wonnen naast ons met 5-1 van ASWH, maar hun jeugdafdeling is zonder meer indrukwekkend.
 
Hun JO17-1 werd vorig jaar kampioen in de tweede divsie en hun JO19-1 won de beker. Kortom, als we spreken over een echte titelkandiaat dan is KHFC dat zeker. Dat roept vragen op hoe nieuwkomer Hercules het met een nog nauwelijks ingespeeld team zou doen. Dit keer met Lars in plaats van licht geblesseerde Dirk en Kaja op de plaats van Mats en Justus vanaf de start als linksback. De straffe wind die in de eerste helft pal tegenstond zorgde voor een extra complicerende factor.
 
Zo kwam KHFC al na tien minuten op voorsprong toen hun keeper een loei naar voren gaf en de spits handig doorliep en direct over Hein heen peerde (1-0). Hoewel Hercules met kopbal Mo (net gered) en Tim wel wat tegenover stelde was het na twintig minuten al weer 2-0 toen na een combinatie met veel beweging de bal goed werd teruggelegd en afgemaakt. Het was de fase dat Hercules overspeeld dreigde te worden omdat KHFC gewoon een echte goede ploeg heeft.
 
Maar Hercules heeft Lars en de soms wat in zichzelf gekeerde speler die wellicht wat te weinig om zich heen kijkt maar die wel een neusje voor de goal heeft en bovendien bijna niet van de bal te krijgen is. Vlak voor rust sloeg hij maar liefst tweemaal toe zodat de ruststand (2-2) was.
 
Meteen na rust, waarbij Jack prima de licht gekwetste Sven verving, nam KHFC toch weer het heft in handen en maakte na een fraaie combinatie de 3-2. Maar bij Hercules deed Lars nog mee en de truc van KHFC met de lange bal van achteruit, beheerst Hercules ook en dusdanig dat de keeper Lars onrechtmatig stopte vlak buiten het strafschopgebied. De scheidsrechter liet genade voor recht gaan en beperkte zich tot een gele kaart. Lars was echter wel zo opgeladen dat hij de vrije schop ineens in de linkerbenedenhoek legde (3-3). Even later besloot Tycho een geslaagde soloactie met een prima schuiver te bekronen (3-4), waarna zowel hij als Lars een publiekswissel kregen. Dirk, Mats, Milosz en Max waren hun vervangers.
 
Nadat eerst KHFC een handige combinatie met de 4-4 had bekroond was het tijd voor het slotakkoord. Eerst liet Dirk zich gelden en dwong de KHFC verdediger tot een onheuse ingreep die de scheids naar de stip deed wijzen. Het was Robin die daadkrachtig naar de stip snelde maar daar aangekomen niet meer dan een slap schot wist te produceren die de keeper gemakkelijk kon stoppen. Kansen waren er vervolgens aan beide kanten maar zie 2 minuten voor tijd een vrije trap van Tim wordt door Mats genadeloos ingekopt en de 4-5 stond op het bord. De ontlading daarop was geweldig om te zien. Een heerlijke wedstrijd (elke 10 minuten een goal) eindigde met 4-5 winst en de vraag is waar dit allemaal gaat eindigen?
Ton van Rietbergen