JO19-1: Tim en Hein blinken uit tegen Go Ahead

Datum: 22 september 2019
Wedstrijd: Hercules Go Ahead Eagles
Uitslag: 4-2
Waar wordt er nu gespeeld, was de meest gestelde vraag bij JO19-1. Officieel stond er een thuiswedstrijd maar omdat het hek nog niet klaar was tussen de overigens schitterende kunstgras velden twee en drie kon een wedstrijd uit de A-categorie er niet worden gespeeld. Wat te doen? Veld 1 bij Hercu bleek nog een brug te ver en dus besloot men de wedstrijd om te draaien. Zo werd de thuiswedstrijd van Hercules gespeeld in Twello, de thuisbasis van Go Ahead Eagles.
 
Samen met duizenden anderen die de nagespeelde slag bij Arnhem gingen bekijken, toog de Hercules karavaan naar haar eigen slag. Daar wachtte nog een verassing. De wedstrijd werd een half uur uitgesteld. De reden: het beoogde veld had geen hek! Geen ideale voorbereiding die toch al niet ideaal was door de grote selectie en de geringe tegenstand in de beker. Het team dat tevergeefs wachtte op de befaamde Deventer adelaar en dat eigenlijk voor het eerst in deze formatie speelde, bestond uit Hein in de goal. En het moet gezegd daar hebben we meteen één van de uitblinkers want hij coachte niet alleen sterk maar voorkwam ook zeker twee geheide goals.
 
Op links achter startte Geus sterk, maar na ongeveer twintig minuten viel hij uit met een geheimzinnige blessure, waar zelfs Frans niks mee kon. Hij werd vervangen door Justus die aarzelend startte maar steeds beter in de wedstrijd kwam. In het centrum speelde de van Elinkwijk afkomstige Youssef een ijzersterke partij en aan zijn zijde overtuigde ook Sven met daadkrachtig ingrijpen al kon hij zich één keer niet beheersen tegen de scheids wat hem geel opleverde. Hij had weliswaar gelijk maar commentaar is zeker als je zelf in balbezit bent niet handig. Robin draafde weer als vanouds over de rechterflank.
 
Het middenveld bestond uit Mo, Tycho en Casper en functioneerde al heel behoorlijk, zeker als je bedenkt dat Go Ahead daar zijn sterkste spelers had staan. Veel van die spelers hadden trouwens geen weet van Deventer koek want ze kwamen vooral uit Amsterdam en omstreken. Voor stonden Tim, Mats en Dirk. Mats sleurde weer dat het een lieve lust was en won ook veel kopduels. Dirk is dreigend vanaf de rechterflank maar zijn rendement kan hoger en daar is dan nog Tim.
 
In de voorbereiding maar beperkt in actie geweest maar nu had hij er zin in. Voor rust schoot hij een bal nog net voorlangs maar in de tweede helft ging hij los. Nadat Go Ahead vlak na rust met een schitterende pegel voor de (1-0) of is het (0-1) had gezorgd, besloot hij zijn aanvoerderstaak serieus te nemen. Eerst door even op de brommer plaats te nemen en een voorzet panklaar bij Mats te leggen die dankbaar profiteerde (1-1).
 
Daarna door met veel gevoel een bal in de bovenhoek te leggen (2-1). Vervolgens zorgde hij na een snelle ingooi met een stiftje voor de (3-1). En nadat Go Ahead via een kopbal tot 3-2 was teruggekomen voor een daverend slotakkoord. Dit keer in samenwerking met de ingevallen Lars die een diepe bal van Tim werkelijk weergaloos meenam, zoals alleen hij dat kan, en voor de (4-2) zorgde. Ook Jens en Kaja verschenen nog aan het front en dat was bepaald geen verzwakking.
Ton van Rietbergen