Zondag 2 wint en bekert verrassend verder

Datum: 15 september 2019
Wedstrijd: Hercules 2-PVC 1
Uitslag: 6-0
Op de laatste speeldag van de groep 3-20 van de KNVB districtsbekercompetitie heeft Hercules zondag 2 zich verrassend geplaatst voor de volgende ronde. De Herculanen versloegen in de ochtenduren PVC 1 met 6-0 en moesten toen wachten op de uitslag van DWSV-Sporting '70. Tot ieders verbazing wonnen de bezoekers in Overvecht met 7-1 en gaat Hercules nu door.

Op het eigen kunstgras nam Hercules meteen het heft in handen. Het inzakken, uithalen en doorstappen waarop trainer Aron hamert is helaas nog niet voor iedereen gesneden koek. Zoekende en dolende spelers waren er voldoende, maar een scherpschutter ontbrak in de openingsfase. Uiteindelijk brak Issy Hussain na een half uur de ban. Hij zou het zelf waarschijnlijk nog veel fraaier omschrijven, maar na wegdraaien bij zijn tegenstander belandde zijn afstandsschot onberispelijk in de verre hoek, 1-0. Toen Youssri Ait Ouarg even later de bal opeiste nadat Julian Koning tegen de grond was gewerkt en de strak leidende scheidsrechter Cynthia van Kruiselbergen naar de stip wees, leek een grote score onvermijdelijk. Het slappe rollertje van Youssri leverde echter niets op en zo bleef de marge bij rust overbrugbaar.

In de tweede helft behield Hercules het overwicht en kwamen ook de goals. Milan Doornekamp (fraaie een-tweecombinatie met Youssri door het midden), Youssri (voorbereidend werk van invaller Rushion Bane), Julian Koning (na een prachtige steekbal van alweer Rushion) zorgden voor 4-0. Toen een verdediger van PVC met rood naar de kant moest vanwege een poging tot het uitdelen van een kopstoot, was het hek van de dam en konden centrale verdedigers Tom Waltman en Lynden Leidsman in de slotfase profiteren van de gaten in de defensie van de gasten, 6-0.

Delano Sanchez en Hamza Hajji moesten zich in deel 2 licht geblesseerd laten vervangen. Ook Joulianos ('Nos') Stawrianidis eindigde op de bank. Invallers Rushion, Luan Jackson en Antonio Oduber mochten uiteindelijk meedelen in de feestvreugde. Achraf Lamhamdi (op nummer 10) en doelman Thijs de Leede zijn nog niet genoemd in dit verhaal, maar droegen geroutineerd hun steentje bij aan dit bekersucces.

Uitslagen KNVB districtsbeker West I groep 3-20:
1 september: Hercules-Sporting'70 5-1, FVC-DWSV 1-1
8 september: DWSV-Hercules 4-2, Sporting'70-FVC 2-1
15 september: Hercules-FVC 6-0, DWSV-Sporting'70 1-7

Eindstand groep 3-20
Hercules zondag 2 3-6 (+9)
Sporting '70 1 3-6 (+3)
DWSV 1 3-4 (-5)
PVC 1 3-4 (-7)
Rob de Leede