JO19-1: Bloedeloze bekerderby

Datum: 15 september 2019
Wedstrijd: Hercules-Sporting (beker)
Uitslag: 3-1
Frank Kramer zou als hij de bekerwedstrijd tussen Hercules en Sporting had moeten verslaan ongetwijfeld hebben uitgeweid over zijn eigen voetbalcarriere, zijn enige hit en nog wat meer onzin over Voldendam en omstreken. Dat zal ik niet doen maar veel te vertellen is er niet over het saaie bekerduel tussen de twee buren. Sporting trok onder leiding van Diede een heuse Maginotlinie op rondom het strafschopgebied en Hercules mocht vrij rond tikken op de rest van het veld.
 
Dat deed Hercules dan ook maar telkens als men in de buurt van de loopgraven kwam greep Sporting stevig in met als gevolg dat er eigenlijk nauwelijk kansen kwamen al hadden er eigenlijk wel meer goals kunnen vallen dan die van Genrich die door Kaja fraai was vrij gespeeld. Tevens ruststand.
 
Na de rust hetzelfde beeld met dien verstande dat Sporting zijn enige schot zelfs in de goal zag verdwijnen (1-1). Op dat moment, 15 minuten voor tijd, besloot coach Bruijnis tot een megawissel en kwamen Robin, Tim,Casper, Sven en Mats in het veld. Prompt schoot Lars een corner ineens achter de verbouwereerde keeper (2-1). Vlak voor tijd strafte Mats ook nog een keepers foutje af zodat de eindstand 3-1 werd. Kortom, een wedstrijd om snel te vegeten maar wel ongeslagen door in de beker en vanaf nu aan wacht het echte werk.
Ton van Rietbergen