Knappe overwinning van JO9-1 op FC Utrecht

Datum: 09 september 2019
Wedstrijd: FC Utrecht JO9-2 tegen USV Hercules JO9-1
Uitslag: 1-4
WEBSITE FC UTRECHT DD 7 september 2019

VERLIESPARTIJ TEGEN STADSGENOOT VOOR FC UTRECHT O8
HERCULES 09-1 PAKT DE VOLLE BUIT

Na afgelopen woensdag al getoond te hebben goed mee te kunnen in de Hoofdklasse O9 stond de allereerste competitiewedstrijd van de nieuwe O8 zaterdag op het programma.

Onder het toeziend oog van veel ouders van zowel FC Utrecht O8 als tegenpartij Hercules O9-1 werd er onder een flauw zonnetje gestart. Zoals gebruikelijk was FC Utrecht O8 voetballend beter dan de tegenstander, maar was er fysiek nog veel te winnen voor de jongste talenten van de FC. Het was ook positietechnisch wennen voor FC Utrecht O8.

In het eerste blokje golfde het spel heen en weer en werd er doelpuntloos afgesloten. Al snel in het tweede blokje wist FC Utrecht O8 een voorsprong te nemen. De door de trainers ingefluisterde informatie werd omgezet in prima voetbal, maar helaas had de trainer van Hercules O9-1 ook wat goede adviezen aan zijn team gegeven en dat wist zelfs twee maal te scoren. In het derde en vierde blok liep FC Utrecht O8 een beetje achter de feiten aan en kregen de rood-witten het niet voor elkaar om de opgelopen achterstand in te halen. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen.
Marjolijn van Deventer