Jong JO19-1 walst over SDO heen

Datum: 08 september 2019
Wedstrijd: Hercules-SDO (beker)
Uitslag: 7-0
Hercules speelde tegen bekertegenstander SDO met slechts één speler in de basis die alle drie de promoties heeft meegemaakt. Mo was daarom ook aanvoerder en zette iedereen op zijn plaats. Behalve de overgekomen Youssef en Tycho betrof het verder louter JO17-1 spelers. En het moet gezegd op het puike veld 1 en het lekkere voetbalweer werd de beste helft tot nu toe gespeeld.
 
SDO maakte ook wel een erg povere indruk. Waar de vorige bekertegenstander KVVA tenmiste nog strijd bood, beperkte SDO zich tot wel wat aardige combinaties maar strak verdedigen hoorde daar niet bij. Het telraam kon dan ook al snel van stal worden gehaald. Eerst was het de sterk spelende Genrich, een echte linksbuiten, die een prima voorzet van Dirk met het hoofd afrondde. Deed een beetje denken aan Sneijder tegen Brazilië want ook nu scoorde de kleinste man.
 
Daarna zorgde Tycho met een zwabber schot voor de 2-0. Bij Hercules viel vooral het one touch voetbal op en het regende dan ook kansen waar sommige nog door paal of lat konden worden gekeerd, maar Kaja , Mo, en Dirk zorgden nog voor drie treffers zodat er met 5-0 gerust kon worden.
 
Na rust was het heilige vuur een beetje gedoofd en regende het ook wissels, wat allemaal het niveau niet deed stijgen. Kaja en Mo schoten beiden hun tweede treffer binnen waardoor er uiteindelijk 7-0 stond op het niet werkende scorebord. Voor invaller Robin was er nog een bijzondere vermelding omdat hij een bal direct de bestuuurkamer in schoot. Een prestatie van formaat want zo groot was de opening niet.
 
Voor de oudere lezers deed het denken aan het NCRV zaalvoetbal waarbij ook via gaten moest worden gescoord en ja ook keeper Hein deed van zich spreken want hij pakte achteloos nog even een penalty. Kortom, trainer Frank Bruijnis heeft goud in handen, maar iedereen zal wel een beetje los moeten laten dat alleen spelen in de basis van JO19-1 er toe doet. Zeker omdat ik op de site zag dat ook nog het super talent Frans Koning op het laatste moment aan de selectie is toegevoegd.
Ton van Rietbergen