Zondag 2: Mannen van Hees blijven Hercules-jongens de baas

Datum: 04 september 2019
Wedstrijd: vv Hees - Hercules zon 2
Uitslag: 6-2
Als je aan Hees denkt, komt er van alles in je hoofd opborrelen, behalve de bossen bij Soest. Toch vond daar dinsdagavond de oefenwedstrijd plaats tussen de lokale zaterdagderdeklasser vv Hees en de reserves van Hercules. Volgens de website van de club zijn teamspirit, inzet en strijd belangrijke elementen van het voetbal, en daar was geen woord van gelogen.

De ploeg van Trainer Aron van der Weert moest het op eigen kracht doen, dwz zonder doorgeschoven spelers van de eerste selectie en miste bovendien een handvol vaste krachten vanwege studie, ziekte of blessures. Met één wissel waren de mogelijkheden beperkt.

Binnen de kortste keren werd duidelijk dat het geen makkelijke oefening zou worden. Zoekende Hercules-spelers en onwennigheid speelden de thuisploeg in de kaart. Het was al 3-0 voordat Hercules iets terug kon doen. Jeugdkeeper Tom van der Wulp lanceerde met een uitworp Rochdi Hathot, die na een lange rush over links aanvoerder Julian Koning effectief bediende, 1-4.

Na een 4-1 ruststand herpakte Hercules zich enigszins. Toch bouwde Hees de scoorde uit tot 5-1 voordat Rochdi slordig verdedigen afstrafte. Dat het 6-2 werd was verdiend, maar niet verontrustend. De jeugdige Herculesploeg verloor van een stevig spelend standaardteam met enkele mannetjesputters in de gelederen. De nabeschouwing in de kleedkamer bood in elk geval hoop voor de bekerontmoeting met DWSV van komende zondag. Een nuttige oefenwedstrijd is dan het veelzeggende cliché.
Rob de Leede