Zondag 2 zet buren eenvoudig aan de kant

Datum: 01 september 2019
Wedstrijd: Hercules 2- Sporting '70 1
Uitslag: 5-1
Zondag 2 heeft bij het debuut in de bekercompetitie voor standaardteams het eerste elftal van buurman Sporting '70 eenvoudig aan de kant gezet. Na een 3-0 ruststand wonnen de mannen van trainer Aron van der Weert uiteindelijk met 5-1. De bezoekers lieten na afloop onomwonden weten dat ze waren overklast.

Het overschot aan fitte spelers in de eerste selectie zorgde ervoor dat het tweede op verschillende plekken een kwalitatieve injectie kreeg. De keerzijde van deze aanvulling was echter dat jongens uit de tweede selectie een virtuele tribunelaats kregen toebedeeld. It's all in the game en goed voor de onderlinge concurrentie.

Van meet af aan had Hercules tegen Sportng een overwicht. Onder toeziend oog van de bijna volledige technische staf van het eerste viel na een kwartier de openingstreffer. Derek van Duuren veroverde de bal en in tweede instantie kon Julian Koning eenvoudig inkoppen. Diezelfde doelpuntenmaker tekende even later voor de 2-0. Na een soepel lopende aanval.mocht nieuwkomer Ismael (Issy) tien minuten voor de pauze de derde treffer op het bord schieten.

Sporting kwam de tweede helft feller uit de startblokken, waardoor Hercules even werd teruggedrongen. Met de gelouterde Colin Broers en Derek van Duuren op het middenveld werd het evenwicht snel hersteld, maar Sporting redde een kwartier voor het einde toch de eer. Invaller Youssri Ait Ouarg was kort voor het laatste fluitsignaal verantwoordelijk voor het doelpunt van de dag. Vanaf de zijlijn zag hij dat de doelman van Sporting te ver voor zijn doel stond, waarna hij de bal strak in de verste kruising deponeerde.
 
Amin el Bouzidi maakte in de dying seconds duidelijk hoe de verhoudingen werkelijk lagen.. Zijn schuiver van net buiten de zestien betekende een afgetekende overwinning voor zondag 2, 5-1.

Komende zondag gaat Hercules 2 op bezoek bij DWSV dat op de eerste speeldag van de bekercompetitie de punten deelde met PVC (1-1). Aan de Loevenhoutsedijk in Overvecht wordt om 14.00 uur afgetrapt.
Rob de Leede