Laatste oefenwedstrijd leerzame nederlaag voor zondag 2

Datum: 28 augustus 2019
Wedstrijd: Oefenwedstrijd PVCV 1 - Hercules Zon2
Uitslag: 4-2
Na twee oefenwedstrijden (verlies bij Quick Boys en winst tegen Sliedrecht) en een handvol trainingen, stond dinsdag de laatste oefenwedstrijd van het tweede op het programma. Het duel met het eerste elftal van tweedeklasser PVCV was een goede graadmeter. Hercules heeft in Julian Koning, Milan Doornekamp, Steven Bosma, Hillyano van Loon en Rushion Bane nog een kern van vorig seizoen, maar tweederde van de spelersgroep is nieuw. Junior Tom van der Wulp werd op het laatste moment ingeschakeld om het doel te verdedigen. De zoektocht naar de beste bezetting van de posities leverde dinsdag weer nieuwe inzichten op voor de technische staf.

De thuisploeg ging de rust in met een verdiende 2-0 voorsprong. Trainer Aron van der Weert en zijn assistent Maarten Zwinkels zetten in de rust de puntjes op de i, waarna het in deel twee beter ging lopen. PVCV scoorde nog de 3-0, maar een afstandsschot van aanvoerder Julian en goed afgeronde aanval van Youssri brachten de spanning terug. De prachtige 4-2 van de thuisploeg was gelet op de verhoudingen in de tweede helft zelfs geflatteerd.
Komende zondag begint het tweede met een thuiswedstrijd aan een bekerdrieluik. Vanwege het winnen van de derde periodetitel afgelopen seizoen is Hercules nu ingedeeld met standaardelftallen van clubs uit Utrecht. De eerste tegenstander is buurman Sporting '70, die ongetwijfeld om 11.30 uur in de sterkst denkbare opstelling aan de aftrap zal verschijnen.
Rob de Leede