JO19-4: afscheid van illustere coach Erik Vet

Datum: 17 juni 2019
Wedstrijd: Hercules JO19-4 - Victoria JO19-3
Uitslag: 2-5
De laatste wedstrijd van het seizoen spelen we tegen Victoria JO19-3. Het is een wedstrijd om des Keizers baard. Of toch niet? We willen het seizoen goed afsluiten, net onder de topteams in de tweede klasse eindigen en sowieso eindigen boven Sporting. Vooraf staat al vast dat de laatste doelstelling is bereikt. En we nemen vandaag afscheid van onze coach Erik.

Nog één keer de selectie van dit seizoen:
1. Niels: een topkeeper die het team vaak heeft behoed voor tegengoals en ons heeft verwend met magnifieke reddingen.
2. Joris: sterke back, niet al te snel maar uiterst slim. Joris kan ook in de spitspositie uitstekend uit de voeten.
3. Ian: sterke verdediger met een uitstekend linker been en als Ian op topsnelheid de turbo inschakelt achterhaalt hij iedere aanvaller.
4. Jonas: sterke verdediger, stofzuiger en strafschopspecialist.
5. Abe: aanvoerder, rots in de verdediging en toegerust met een ogenschijnlijk uitschuifbeen, waardoor hij vrijwel niet te passeren is.
6. Chris: uitstekende linksback met een geweldige conditie die menig buitenspeler tot wanhoop drijft.
7. Abs: bekend van de slimme pasjes en van de Abs pirouette.
8. Nathan: is de coach binnen de lijnen en een horzel voor al zijn directe tegenstanders.
9. Timo: onvermoeibare, uitstekende, hard werkende en enigszins gemene middenvelder.
10. Jelmer: aanvallende middenvelder met uitstekend overzicht en een kiezelhard schot.
11. Juul: allround modale voetballer die op vrijwel alle posities inzetbaar is en zijn doelpunten meepikt.
12. Puk: verdedigende middenvelder die de tegenstander, hoe groot ook, gewoon opvreet en af en toe scoort met een onmogelijk afstandsschot.
13. Camiel: hij kan zowel verdedigend als aanvallend uit de voeten. Balvast, snel op de eerste meters en toegerust met uitstekend spelinzicht.
14. Robin: bekend van de briljante voorzetten en de uitstekende vrije trappen. Hij drijft menig keeper tot wanhoop.
15. Mats: de buffel in de aanval. Sterk aan de bal en vaak briljant in de afronding.
16. Rodney: hij heeft veruit de meeste dreiging, is zeer snel en maakt van verdedigers marionetten.

Over de wedstrijd kan ik kort zijn. We beginnen goed. 2-0 voor bij rust. En in de rust klinkt de duidelijke waarschuwing van coach Erik: "Als jullie de derde goal niet vlug maken, gaan we alsnog de bietenbrug op”. We krijgen na rust direct 2 opgelegde kansen, maar die zijn niet aan Hercules besteed. Dan gebeurt (inderdaad) waarvoor Erik gewaarschuwd heeft. Ja, 11 jaar ervaring in deze rol. Victoria maakt de 2-1, ruikt bloed en wisselt naar hun sterkste opstelling.
 
Binnen no-time staat het 2-4. Ze maken nog de 2-5, maar dat is voor de statistieken. Gauw vergeten, niet meer over praten en op naar de derde (en vierde) helft. We vieren vandaag het afscheid van Erik Vet als coach van dit bijzondere elftal. Elf jaar geleden startte hij in de F’jes met dit elftal: 2 spelers zijn er vanaf dag 1 bij geweest en een groot aantal spelers zijn al 8, 9 of 10 jaar onderdeel van dit elftal. Dit elftal werd 7 keer kampioen! Kom daar nog maar eens om.

En Erik heeft het team altijd koste wat kost bij elkaar gehouden. Hij wilde geen jongens laten gaan en verzette zich tegen het beleid van Hercules om ieder jaar de teams door elkaar te gooien en de sterkste spelers van hetzelfde niveau bij elkaar in 1 team te zetten. Hij realiseerde zich ook als geen ander dat 1 of 2 goede spelers geen wedstrijd kunnen winnen. De jongens kennen elkaar na al die jaren door en benutten elkaars sterke competenties. Daardoor kon het team regelmatig boven zichzelf uitstijgen. En Erik was altijd trots op zijn mannen. Maar ook zeer begaan en heeft met iedereen een persoonlijke band. Als er wat speelde buiten het voetbal om wist Erik dat en probeerde hij hulp te bieden.

We nemen ook afscheid van Nienke die steeds 1000 en 1 dingen regelde voor dit elftal. Scheidsrechters, grensrechters, uitgeven en innemen van kleding, allerlei administratieve zaken en ga zo maar door. Zeer bedankt Nienke voor al je inzet en toewijding. Niets was je te veel.

Dan op naar de derde helft: we hebben een super gezellige barbecue gehad en een aantal spelers heeft laten zien dat een week Cherso een uitstekende training is voor een feestavond. Eén voor één en in groepjes verdwenen de boys daarna voor de vierde helft. Wij ouders hebben het bij de derde helft gelaten.
Het team gaat door. Sterker nog twee eerdere deserteurs komen het team komend jaar weer versterken. Wij gaan door op een nieuwe bladzijde…

Erik, namens iedereen die betrokken is bij dit team en als maatje wil ik je zeer bedanken voor 11 jaar inzet en toewijding. We gaan je missen in deze rol en we zien je hopelijk vaak langs het veld als ouder maar ook als vriend en als trotse oud coach en vast en zeker ben je na een overwinning uitgenodigd voor de de derde helft.
Joost van Wijk