Bloedstollende ontknoping bij JO19-1

Datum: 09 juni 2019
Wedstrijd: Hercules Be Quick
Uitslag: 2-2 (4-3 na strafschoppen)
Na Liverpool-Barcelona en Ajax –Spurs denk je er wel tegen te kunnen, maar bij de nacompetitie kunnen de bloeddruk meters weer uit de kast. De wedstrijd tegen Be Quick bracht weer alles wat voetbal zo mooi en wreed maakt.

Geen wonder dan ook dat meisjes en vrouwen hier graag aan meedoen, zoals Jan Smit en Blokker inmiddels hebben ontdekt. De huiskamer vraag is: waarom dames voetballers veel makkelijker uit de kast komen dan mannelijke voetballers?

Het tempo lag vanaf het begin moordend hoog en ragfijne combinaties regen zich aaneen waarbij vooral het middenveld van de Groningers indruk maakte en hun rechtsbuiten over een ongekende snelheid bleek te beschikken. Het was na nog geen 10 minuten toen Be Quick na een fraai driehoekje loeihard de 0-1 maakte.
 
Hercules leek ook even het spoor bijster maar ook Hercules heeft zijn sneltrein want Tim kwam zoals gebruikelijk weer een aantal keren fraai door en het was Mats die nog geen kwartier later via een echte spitsengoal de 1-1 maakte. Daarbij en ook later was hij betrokken bij een paar lelijke botsingen die hem vlak na de rust zelfs in een ziekenauto deed belanden.
 
Rochdi kwam hem vervangen en langzamerhand nam Hercules het heft in handen, maar een afgeslagen corner leidde wel via een messcherpe counter tot de 1-2. Onder aanvoering van een furieuze Mo, die het suikerfeest blijkbaar goed verteerd had, werd de druk verder opgevoerd. Het leidde tot een handvol corners en ballen op de paal en lat maar geen goal. Nog een kleine 7 minuten op de klok en nog steeds 1-2. Dan is er ook nu na een afgeslagen corner Tim die een speler uitspeelt en hard in de rechter benedenhoek schiet (2-2). In de verlenging gebeurde er ook van alles maar omdat 400 woorden het absolute maximum is, ga ik diirect door naar de apotheose: strafschoppen.
 
Eerst is de beurt aan Be Quick. Die zit 0-1, dan is er Robin (1-1), dan vervolgt Philip (2-1), dan is het de beurt aan Be Quick en die zit (2-2) en de volgende ook 2-3. Vervolgens is het de beurt aan Tim en dan gebeurt waar niemand rekening mee had gehouden hij mist. Dan komt Rochdi en via de binnenkant van de paal, waar zijn mijn bloedrukverlagers (3-3).
 
Dan is het de beurt aan Be Quick. Keeper Tom maakt zich breed en zwaait met zijn armen. Blijkbaar succesvol want de bal komt op de lat. Daarna komt de laatste speler van Be Quick aan de beurt en ja Tom wil hem nu ook echt stoppen en ja wat doet hij. Hij stopt hem!!!. Dan is het de beurt aan Casper als allerlaatste penaltynemer.
 
Ooit won hij in België een penaltybokaal met zeker 30 benutte penalties, maar dit is anders. De zenuwen gieren door de keel maar Casper lijkt er geen last van te hebben en stuurt zoals altijd de keeper naar de verkeerde hoek. Winst na strafschoppen en nu op naar het laatste potje tegen Olde Veste uit Steenwijk en wellicht de tweede divisie.
 
ps van Mats kwam gelukkig nog goed nieuws in de loop van de avond, hij was nog lang duizelig geweest maar hij had gelukkig geen schade.
Ton van Rietbergen