JO19-1 Tim Pieters schiet Hercules naar volgende ronde

Datum: 02 juni 2019
Wedstrijd: Hercules HSC'21
Uitslag: 4-1
De bidons waren niet aan te slepen bij de nacompetitiewedstrijd van Hercules tegen HSC’21. Voor de gasten, helemaal uit Haaksbergen, moet het helemaal een bezoeking zijn geweest. Eerst een ellenlange busrit en dan spelen in een ‘heuse’ oven die deed denken aan de vakantieoorden waar veel van de spelers nog liggen of net van terug kwamen. In het team van Hercules werd keeper Hein vervangen door Tom van der Wulp uit de JO17-1 die het meer dan goed deed en er zo ook voorzorgde dat we ondanks het ontbreken van Justus toch een van der Wulp in het team hadden. Naar de familiebanden wordt nader onderzoek gedaan.
 
Bovendien stond ook Dirk Homoet uit JO17-1 in de basis en deze speelde alsof hij niet anders gewend was en groeide uit tot één van de smaakmakers met getructe acties langs de flanken. Maar het was toch vooral Tim die aan zijn moeder en fans wilde laten zien dat hij een aardig balletje kan trappen. Reeds na een minuut of 5 zette hij een versnelling vanaf de linkerkant in en zocht de verre hoek waarop de keeper het antwoord schuldig bleef (1-0).
 
Daarna hield Hercules vooral de bal bij zich, hetgeen HSC'21 zeer veel loopwerk bezorgde. En toen de in het groen witte gestoken gasten even niet opletten was het weer Tim die voor de 2-0 zorgde en vlak voor rust mocht Dirk na aangeven van Tim een echte spitsen goal maken (3-0).
 
In de rust liet Cherso klant Casper zich vevangen door Milosz (JO17-1) en gedurende de wedstrijd kwamen ook Jens (JO17-1), Justus Visser (JO17-1), Mats en Joris Walraven nog in het veld want de koperen ploert slurpte krachten. De wedstrijd sleepde zich naar het einde al kwam er 5 minuten voor het einde nog een kleine opleving toen de Haaksbergers de 3-1 maakte. Even later zorgde Tim met een handige counter voor de 4-1 en had zelfs de gretige scheidsrechter er genoeg van. Volgende week om 15.00 thuis tegen Be Quilck. Be there!
Ton van Rietbergen