JO11-5 kampioen!

Datum: 26 mei 2019
Wedstrijd: Hercules JO11-5 - DVSU JO11-4
Uitslag: 16-1
We schreven vorige week al dat het kampioenschap de JO11-5 nauwelijks meer kon ontgaan, na de zwaar bevochten 3-2 overwinning op FC De Bilt JO11-5. Een gelijkspel was genoeg vandaag, maar een overwinning was natuurlijk mooier, zeker omdat onze helden de afgelopen 10 wedstrijden ook al naar zich toe getrokken hadden. De tegenstander van vandaag was DVSU JO11-4. Op grond van de ranglijst misschien niet de moeilijkste tegenstander, maar dat weet je pas als de scheidsrechter voor het laatst gefloten heeft en je dan meer doelpunten hebt gemaakt. Maar goed, het was vroeg, grijs en een beetje benauwd, ideaal voetbalweer dus.

Het volgende team begon aan de wedstrijd: Simon in het doel, Rutger, Noureddine en Sebastiaan in de verdediging, Owen en Amin in het midden en Abdelsamad en Sami voorin. Mohammed en Yassine waren de geheime wapens als invaller. Ibrahim, die al het hele seizoen keihard voor het team gewerkt had, moest vanwege een gebroken pols toekijken, maar gaf wel veel belangrijke steun vanaf de zijlijn. Door doelpunten van Amin, Owen en twee keer Sami maakte Hercules al snel het verschil. Dat leidde tot wat frustraties bij de tegenstander, die misschien tegen de koploper op een stuntje had gehoopt. Gelukkig werd dat snel gesust en door nog een doelpunt van Mohammed stond bij rust een fijne 5-0 voorsprong op het bord.

In de tweede helft ging Mohammed keepen, begonnen Noureddine, Yassine en Sami in de verdediging, Rutger en Sebastiaan op het middenveld en Owen en Abdelsamad voorin. Zoals eigenlijk al het hele voorjaar stond het achterin als een huis, met Noureddine, Yassine en Rutger als vaste krachten en Sami, Amin, Sebastiaan en Abdelsamad als helpers. Het middenveld, met Rutger, Sebastiaan, Simon, Amin en Owen combineerde in de tweede helft dat het een lieve lust was met aanvallers Owen, Abdelsamad, Sami en Amin. Natuurlijk, af en toe probeerde er ook wel eens iemand wat alleen. Hoe dan ook, door doelpunten van Owen (een voorzet die mooi in de verre hoek zeilde), Rutger (intikker), alweer Owen (na een mooie dieptepass van Amin), alweer Rutger (in de rebound), nog een keer Owen, drie keer Abdelsamad, Sami, Amin en nog een keer Sami werd DVSU, dat ook nog een keer had tegen gescoord, met een grote nederlaag naar huis gestuurd.

Een gelijkspel was misschien genoeg geweest, maar het was niet genoeg voor onze gretige helden, die gewoon de elfde overwinning in evenveel wedstrijden lieten noteren. Met een vorstelijk doelsaldo erbij is Hercules JO11-5 daarmee de terechte kampioen. Yassine, Simon, Sebastiaan, Sami, Rutger, Owen, Noureddine, Mohammed, Ibrahim, Amin en Abselsamad, we zijn trots op jullie, gefeliciteerd!
Louk Vanderschuren