JO19-1 Keeper Hein pakt veel maar niet alles

Datum: 25 mei 2019
Wedstrijd: Hercules-Argon
Uitslag: 1-4
Terwij Casper in Cherso en Justus in Albufeira op het strand de wetgeving van minister Grappenhaus nog eens goed doornemen, waarbij het cruciaal is om te weten dat ‘nee’ ook ‘nee’ betekent. Al is ‘Né’ wel ‘ja’ in het Grieks dus dat kan nog best wat gedoe geven. Een aantal anderen heeft de reiskoffertjes al klaar staan maar moesten nog wel even aantreden tegen Argon in een wedstrijd om des keizers baard.
 
Want ja beide ploegen zijn al geplaatst voor de nacompetitie en dan is het toch de vraag hoe je zo’n wedstrijd in gaat. Nu in de eerste helft best aardig want de wedstrijd golfde heel aardig op en neer. Hercules was daarbij zeer slordig met de kansen en Argon was veel dreigender maar stuitte op Hein die alles pakte wat er te pakken viel. Eén keer ging dat mis en ook Tim vond eenmaal een gaatje waardoor de ploegen met 1-1 ging rusten.
 
Na de rust kwamen de eerste selfies uit Kreta en Portugal door en zakte de concentratie weg en kon zelfs Hein het niet meer bijhouden en sloeg Argon nog drie maal een bres in de Hercules defensie. Op zaterdag 1 juni (thuis om 15.00 uur) zal in de eerste wedstrijd van de nacompetitie tegen HSC’21, ook bekend als tegenstander van Hercules 1, uit een andere vaatje moeten worden getapt. Enige steun kan daarbij worden gebruikt en gelukkig maakte invaller Jens uit de JO17-1 een uitstekende indruk. We zullen hem en veel publiek nodig hebben.
Ton van Rietbergen