Zaterdag 1. The match after the week before. Hercules verslaat HMS.

Datum: 20 mei 2019
Wedstrijd: Hercules 1 - HMS 1
Uitslag: 3 -1
Ik weet zeker dat niet iedere Herculaan afgelopen zondag voor Moederdag een lekker ontbijt op bed heeft geserveerd. Want na het fantastische kampioensfeest was er even tijd nodig om weer op krachten te komen. Dat was ook meteen het thema van de week binnen de groep: hoe bereiden we ons voor richting de laatste twee wedstrijden. Dat er als beloning op maandag niet getraind hoefde te worden was logisch, dat er vanaf woensdag wel weer serieus werd voorbereid ook. Dat viel nog niet mee, het bewaren van de concentratie is deze situatie is niet makkelijk.

Als je daarnaast ook nog weet dat er meerdere spelers niet inzetbaar zijn, is het afwachten hoe zich dat alles vertaalt op het veld tegen HMS wat nog strijdt voor nacompetitie. Potjes tegen HMS zijn altijd scherp en dat was ook dit keer het geval. Want na het ontvangen van de felicitaties, het cadeautje en de bloemen (waarvoor veel dank), werden de mouwen opgestroopt en ging HMS meteen in de aanval.

Het was daarom mooi om te zien dat Hercules zich, met name in de eerste helft, toonde als de ware kampioen. Het was Jules die al na drie minuten de score opende met een droge maar gerichte schuiver van afstand nadat hij zich eerst keurig vrij had gespeeld. De bezoekers kregen amper tijd om van de schrik te bekomen want op een prima assist van Insa draaide Gerrit met een mooie lichaamsschijnbeweging het vrije veld in en benutte ook hij de ontstane ruimte met een slim balletje in de zelfde rechter onderhoek van het net.
Dat voetbalde een stuk lekkerder uiteraard. HMS probeerde zeker wat terug te doen, met name via de altijd loerende Lennart, maar de verdediging van Hercules bleef op de been. Keeper Rob had wel een flink drukke middag waardoor hij zich goed kon laten zien. Maar Hercules zocht ook de weg naar voren en er kwamen steeds weer mogelijkheden. Tom was gevaarlijk, Oussama was dreigend en Gerrit kreeg een uitstekende kopkans. Nogmaals Tom had pech dat zijn prachtige boogbal niet tot doelpunt promoveerde. Het was uiteindelijk opnieuw Jules die het net wel kon vinden. Op een voorzet van Pim, die eerst perfect wegdraaide en ruimte voor zichzelf creëerde, schoot hij de bal keihard in het dak van het doel.

Hercules mocht niet mopperen dat het de thee haalde zonder tegendoelpunt want in de laatste fase van de eerste helft kwam HMS een keer of wat gevaarlijk door. Toch waren er tevreden gezichten in de kleedkamer want er was een prima helft op de mat gelegd.

Het tweede bedrijf was beduidend minder van kwaliteit. HMS schakelde een versnelling hoger en de concentratie en de krachten van de thuisclub liepen snel terug. Het was dus niet onverwacht dat de score tot 3-1 werd teruggebracht mede door ietwat weifelend ingrijpen achterin. HMS wilde meer en drong fel aan maar het lukte niet om nog dichterbij te kruipen. Rob onderscheidde zich een aantal keren en ook Insa stond zijn mannetje. Spannend was het na een misverstand bij een terugspeelbal maar ook dat liep met een sisser af. Rutger verving Ward (die op één schoen liep) en ook HMS bracht vers bloed. De druk op het Herculesdoel bleef bestaan maar bij de (spaarzame) uitvallen waren de Voordorpers wel degelijk dreigend. En naarmate het einde naderde, merkte je dat de fut er bij HMS wat uitging en dat Hercules weer beter in het ritme kwam. De laatste kansen waren dan ook voor de thuisploeg. Tom kreeg een vrij veld maar kon de bal niet controleren, Nabor kwam voor Manuel om de aanval wat impuls te geven, Rutger en Oussama scoorden net niet en Pim schoot naast na een voorzet van Nabor. Rutger miste als laatste de grootste kans van de wedstrijd na een mooie voorbereidende actie van Oussama.

Dus werd er afgefloten met een 3-1 eindstand. Een goed resultaat voor Hercules, zeker gezien de omstandigheden. HMS was zeer teleurgesteld want hiermee verspeelden ze hun laatste kans op nacompetitie. Op basis van de eerste helft was de overwinning verdiend, kijk je alleen naar de tweede dan gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat het matig was wat Hercules liet zien. Het zij zo.

Volgende week sluiten we af bij EDO in Overvecht. Aanvang 14.30u
Frank van den Heuvel