JO13-2007: Spectaculair Hercules walst over Soest heen !

Datum: 19 mei 2019
Wedstrijd: So Soest Jo13-2007-1 - Usv Hercules Jo13-2007-1
Uitslag: 1-6
Op het mooie sportpark bij SO Soest en op het mooie hoofdveld mochten wij onze een na laatste competitiewedstrijd spelen.

De jongens kregen de opdracht mee om de tegenstander gelijk en vroeg vast te zetten zodat So Soest de lange bal moest hanteren en dat lukte.

De eerste 15 min speelde soest goed voetbal met uitstekende middenvelders. Toch waren wij de betere ploeg als het om kansen creeren ging. Nadat Milan heel vroeg met een zware blessure van het veld moest (pols gekneusd of gebroken) mocht Gabriel invallen , Zaid ging naar de linksback positie , ook Wouter mocht invallen nadat Luuk I eruit moest met een knieblessure.

Toen kregen wij een corner , die werd goed en strak voorgezet door Timo , en Gabriel kwam boven iedereen uit en kopte fraai de 0-1 binnen. Het geloof was er dat we erover heen konden gaan en dat gebeurde. Gabriel ging 2 man voorbij gaf hem voor en Celil zegt dank je wel en schiet de 0-2 binnen. Even later was het weer Gabriel die weg was over rechts en wilde op de goal schieten dat schot werd geblokt waardoor hij al vallend de bal toch nog bij Celil kreeg en die haalde verwoestend uit 0-3 en dat was ook de ruststand.

In de rust kwamen we tot de conclusie dat wij veel beter zijn , creeren veel kansen , druk zetten ging goed , duels werden gewonnen , veld werd goed breed gehouden , er was toch 1 ding dat beter moest en dat was, rust aan de bal houden en meer te gaan voetballen ipv de lange bal spelen en dat werd na rust goed omgezet naar inspelen , door bewegen zonder bal , snelle kantwissel bal van links naar rechts en andersom.

We kregen een vrije trap op rechts en Timo gaf de bal uitstekend voor , de tegenstanders kregen de bal niet weg , Wouter schiet op de goal en scoort 0-4.

Nadat de scheidsrechter een handsbal over het hoofd zag , kon soest vrij uithalen en scoorde de 1-4.

Na dat we goed bleven storen, duels werden gewonnen, leidde dat tot balverlies op een gevaarlijke plek , en onze gelegenheid spits Hugo scoorde fraai met zijn binnenkant in de korte hoek 1-5. Voor de gene dachten dat het klaar was had het mis.

Celil die al 2x had gesscoord maakte ook zijn 3e goal en dat leidde tot de 1-6. Celil werd 5 min voor tijd gewisseld , een ouderwetse publiekswissel.

Wederom een teamprestatie geleverd met elkaar ,zoals we bijna elke wedstrijd een team zijn.

AS Zaterdag staat laatste competitiewedstrijd op het programma thuis tegen Abcoude , laten we met zijn allen het mooi afsluiten en de 3e plek vast houden. Er waren helaas 2 smetjes op deze wedstrijd.

Milan zoals eerder genoemd raakte geblesseerd, en Luuk I helaas ook.

WIJ hopen dat ze snel weer hersteld !!!

Dit verslag is mede gemaakt door Milan die Captain was deze wedstrijd

Sportieve Groet

Milan en Melvin
Melvin Van Doesburg