JO19-1 Slecht spel, maar mooie goals van Mire

Datum: 11 mei 2019
Wedstrijd: EDO-Hercules
Uitslag: 2-2
Alleen de enorme tribune wijst nog op het roemruchte verleden van EDO (Haarlem). Ook de kleedkamers onder de tribune stralen nog wel enige grandeur uit, maar verder is het armoe troef. Want een enorme tribune met twee mensen erop is wel een tikje mistroostig. Hoofdschuddend vertelde de materiaal man ons dat de bestuurskamer was opgeheven en ook het enige kunstgrasveld kan wel een opknapbeurtje gebruiken.
 
Lag het aan de ambiane of dat de meeste spelers zich nog afvroegen ‘waarom cola duurder is dan melk’ maar Hercules bakte er weinig van. Ballen sprongen alle kanten op en er hing een enorme matheid en besluiteloosheid over het team. Het was dan ook geen wonder dat het tegen degradatie knokkende EDO kansen zag en uit een onhandig weggewerkte corner kwam men dan ook verdiend op 1-0. Tot verbazing van velen maakte Mire die niet bepaald flitsend uit de startblokken was gekomen en een wat onduidelijke positie op links innam met een halve omhaal fraai gelijk.
 
Dat was ook de ruststand. Daarna ging het niet veel beter want al snel zorgde EDO voor de 2-1. Pas na de komst van de wissels Jack, Guymon en Philip ontwikkelde Hercules de druk die bij een nummer twee hoort. Het regende dan ook kansen en wederom was het Mire die een gave voorzet van Tim met een prachtige snoekduik tot goal promoveerde (2-2). Maar hoewel het nog kansen regende weigerden Joris Walraven, Tim, Guymon de trekker over te halen. Om de tweede plaats veilig  te stellen zullen we volgende week uit een andere vaatje moeten tappen.
Ton van Rietbergen