JO19-1: Storm doet Hercules in laatste seconde de das om

Datum: 10 februari 2019
Wedstrijd: De Dijk-Hercules
Uitslag: 3-3
Zonder sterkhouders Björn, Philip en Casper leek het een lastig potje te worden uit bij de Dijk. Omdat de storm vanaf het IJ ook nog halve bomen het veld op had geblazen en de Dijk zonder meer één van de sterktste ploegen uit de derde divisie heeft, zoals o.a. blijkt uit de uitschakeling voor de beker van hoogvlieger DEM uit de tweede divisie, rekenden we op een lastige middag. Maar zie het uitgelezen 5-3-2 concept van coach Frank bleek een gouden vondst mede omdat Camiel, Tom, Joris Walraven , Robin en Mire goed stonden.
 
Sterker, de razensnelle counters van het trio Tim, Rochdi en Lars leverde meer kansen op dan de soms oogstrelende individuele acties en combinatiespel van de Dijk. Uit een knappe individuele actie en dito pass van Lars zorgde Tim dan ook niet onverdiend voor de 0-1. Een slippertje van de keeper leidde even later zelfs tot de 0-2 door gelegenheidsaanvoerder Rochdi. En toen was daar de wind, want waar Hercu terughoudend was met het schieten van afstand was de Dijk dat niet en vlak voor rust trof een ware kanonskogel, jammer dat er niet net als bij tennis een snelheidsmeter in het doel zat, het net en het was aan keeper Hein te danken dat Hercules de thee met een voorsprong inging.
 
Vlak na rust was ze die al weer kwijt want een combinatie door het midden werd handig afgerond 2-2. Het tempo ging vervolgens nog verder omhoog, in deze voor toeschouwers zeer aantrekkeijke wedstrijd  leek het voor Hercules goed uit te pakken toen de ingebrachte Guymon de 2-3 inkogelde. Het is te hopen dat dit het begin is van een reeks want de eerder zo trefzekere spits worstelt al lange tijd met de vorm en vooral met het verzilveren van scoringskansen.
 
Juist voor hem was het dan ook bijzonder zuur dat in de allerlaatste seconde de wind de bal weer naar de bovenhoek achter Hein stuurde 3-3. Omdat FC Lisse weer won lijkt het favoriete scenario uit te komen, want ja juist met een grote selectie is zo’n extra nacompetitie prettig en leerzaam. En ja, dat is toch juist wat Hercules wil zijn. Een club waar de opleiding centraal staat.
Ton van Rietbergen