O19-4: Op de valreep kan het dus toch nog Kampioen worden.

Datum: 19 januari 2019
Wedstrijd: Hercu Svm
Uitslag: 5-1
Zaterdagochtend nerveuze spelers appen en bellen me. Trainert het gaat door waar Vriendenschaar is afgelast, kunnen we bij winst dus toch nog kampioen worden.

Om 10.00 op veld 2 bevroren ondergrond maar dankzij onze fantastische groundsmen Gertje kunnen wij gewoon spelen.Als JC die een perfecte wedstrijd floot voor het eerst blaast, gaan we vol goede moed van start.
Al snel is te zien dat we het fysiek niet gaan redden tegen SVM, dan maar op voetbal kwaliteiten proberen te winnen.

Als Robin voor de 10de keer in 5 min de bal veroverd en hem hoog op Juul speelt kopt deze hem door op de vrijstaande Mats. Deze twijfelt geen moment en knalt de 1-0 in de bovenhoek.Tot aan de rust een gelijk opgaande strijd met kansen over en weer.

In de rust stilte in de kleedkamer en donder en bliksem in de preek van de trainers.Ze zetten nog 1 keer iedereen op scherp.Op voor helft 2 komen we veel sterker uit de startblokken. Na een paar kansen geeft Robin maar weer eens een prima bal op Rodney hij knalt de 2-0 binnen.

We gaan steeds beter ballen maar danken vooral de 0 aan de uitstekende keeper Niels. Hij haalt er weer het nodige doelpunt uit.Ik zeg studeren prima Niels maar keepen is veeeeel belangrijker.Weer een prima uitval Timo wurmt zich langs de keeper deze haalt hem neer, pingel.

Voor de wedstrijd besloten dat Jelmer deze zou nemen, nou dat deed hij de keeper hoorde de bal alleen snoeihard tegen de touwen komen 3-0.Dan een halve eigen inzet en de 3-1 is een feit.Je kunt achterover leunen of doorgaan met nog een kwartier te spelen.

We kiezen voor het laatste we krijgen steeds meer ruimte en de 4-1 word door Rodney gemaakt.Als in de laatste minuut Abe met een ziedend schot zijn eerste en de laatste van de wedstrijd scoort heeft Houdini zn werk weer gedaan, 5-1 het blijft nog lang onrustig in voordorp.

Mannen van harte namens Joost mij en de supporters.
Veel succes in de 2e klasse.
De trainert
Erik Vet