O19-1: Weer ronde verder in beker

Datum: 23 december 2018
Wedstrijd: Meervogels_hercules (beker)
Uitslag: 1-5
Om 17.00 uit spelen bij Meervogels in Akersloot. Onder de rook van een enorm van der Valk restaurant dat volgens velen de oorzaak was van het late starten. Het gaat hier namelijk om Meervogels zondag en de meeste van de spelers werken op zaterdag in het concern. Ook het net afgezwaaide bestuurslid Hans Bosma werkte er ooit en wist dat dezelfde appelmoes er meerdere malen op een dag werd geserveerd. Wel was de kenmerkende kers er bovenop steeds nieuw. In het huidige tijdsgewricht zou dit waarschijnlijk één van de resulaten zijn van een klimaattafel. Appelmoes niet weggooien maar meerdere malen gebruiken.
 
En dan nog een verrassing de wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld met ouderwetse tribune en als onderlaag echt gras. Dat ook nog eens de enorme hoeveelheden regen netjes had verwerkt al was het natuurlijk wel wat soppig. Bij Hercules stond Jay-Jay onder de lat en kreeg Björn rust en dat leidde in het eerste kwartier toch tot wat onzekerheden al is het maar omdat de Van der Valk boys furieus uit de startblokken schoten en de ene na de andere lange en hoge bal het strafschopgebied in slingerden. Eenmaal was men daar ook succesvol mee en stond Hercules op achterstand (1-0).
 
Langzaam herpakte Hercules zich al werd er tot irritatie van coach Bruijnis te wenig tempo gespeeld en vrij gelopen. Een speler waarvan we dat zeker niet kunnen zeggen was Joris Walraven die steeds uitstekend vrijliep en van rechts menig gevaarlijke voorzet losliet. Bij één van deze was Tim alert en dat leidde tot de (1-1). Hoewel het echte topvoetbal verweg was regende het vanaf dat moment kansen. Zo kon Lars hem er op de doellijn niet inkrijgen, kopte Philips loeihard op de lat en was ook Guymon verre van gelukkig met de afronding.
 
Een fraaie combinatie over het middenveld werd wel door Mo prachtig afgerond en al eerder had Lars een prachtige voorzet van Joris W met het hoofd tot goal gepromoveerd. Want het spel was dan wel niet groots, de goals waren dat wel. Na de rust ging Hercules gewoon door en een voorzet van wederom Joris W werd door Tim koppend en via de grond ingekopt (1-4). Hercules grossierde daarna in prachtige driekhoekjes op eigen helft, maar met de komst van Mats kwam er ook weer wat vuur terug en het was dan ook dezelfde Mats die na aangeven van Tim voor het slotakkoord zorgde (1-5). Kortom, de laatste zestien zijn bereikt en we kunnen enige Kerstrust gebruiken al verwacht ik velen van jullie wel vrijdag (16.00) op het kerstzaalvoetbal. En dank nog aan Fedouah die bereid was de spullen te wassen en dat zal vooral bij de weer prima glijdende Joris Bosma nog een hele klus worden.
Ton van Rietbergen