Vier op een rij voor JO15-3!

Datum: 16 december 2018
Wedstrijd: Hercules JO15-3 - Austerlitz JO15-1
Uitslag: 3-0
Na drie overwinningen op rij was de stroeve start van de JO15-3 al een beetje vergeten. Ze hadden gewonnen van SV Zeist (4-3), Saestum (10-1) en vorige week was er de spectaculaire, verdiende winst op VVZA (6-5). Deze zaterdag wachtte Austerlitz JO15-1, dat door de hogere plaats op de ranglijst een lastige tegenstander leek. Maar Hercules JO15-3 had zelfvertrouwen getankt.

De voortekenen waren goed. De lucht was grijs en ijzig koud en er stond een harde, snijdende wind op veld 8, ideaal voetbalweer dus. Na een gezellige, maar ook serieuze warming-up stuurden coaches Marten en Louk de volgende elf de wei in: Pepijn op doel; Robbe, Max, aanvoerder Daniël en Yaran achterin; Mike, Finn, Youssef en Just op het middenveld en Hugo en Wishal voorin.

De tegenstander liet zich meteen gelden. Afgezien van wat diepe ballen kwamen onze helden maar moeilijk van de eigen helft af. Pepijn, die een dijk van een wedstrijd keepte, moest serieus in actie komen, maar onze verdedigers en middenvelders werkten er hard voor om te voorkomen dat er gevaar ontstond. Dat kwam er wel aan de andere kant. Wishal was op rechts al een keer of wat dreigend geweest toen Hugo na een minuut of tien diep werd gestuurd op links. Zijn strakke voorzet werd door Finn fijn binnen getikt: 1-0! Even later kreeg Hercules een flinke tegenvaller te verwerken. Wishal werd door zijn tegenstander lomp van achteren geraakt, hij moest geblesseerd naar de kant. Die tegenslag maakte onze helden alleen maar strijdlustiger. Youssef, die de plaats van Wishal innam, bezorgde zijn tegenstanders de rest van de wedstrijd handenvol werk. En alhoewel het spel daarna op en neer golfde, werd er niet meer gescoord in de eerste helft.

In de rust was er bij Hercules JO15-3 tevredenheid over de tussenstand, maar ook verontwaardiging over het uitvallen van hun strijdmakker. Doorzetten in de tweede helft was dus het plan. Pepijn bleef natuurlijk keepen; Robbe, Max, Daniël en Floris speelden in de verdediging; Mike, Rens, Finn en Yaran op het middenveld en Hugo en Youssef voorin. Het voert te ver om de prestaties van elke speler apart te noemen, want ze speelden allemaal op hun best en vol inzet voor elkaar. De reddingen van Pepijn werkten ontmoedigend, Robbe en Floris hielden de flanken schoon en Max en Daniël heersten centraal achterin. Het middenveld, waar Just weer inviel en Finn soms stiekem spits speelde, zodat de 4-4-2 moeiteloos omboog in 4-3-3 als dat kon, werkte als een paard (ja, Mike, Yaran en Rens, dit is ook een compliment voor jullie!) en Hugo en Youssef werkten de verdedigers van Austerlitz heerlijk op de zenuwen. Toch bleef het lang 1-0, dus het kon allerlei kanten op. Maar! Een van de corners die Hercules in de tweede helft kreeg werd door Hugo heerlijk voor de voet van Yaran geserveerd. Die twijfelde geen moment en kegelde de knikker in het netje: 2-0!

Die voorsprong gaf onze helden wat lucht, maar gespeeld was het allerminst. De tegenstander gaf gas, maar Hercules hield stand, zeker omdat Pepijn alles pakte wat in de buurt van het doel kwam. De tijd tikte weg en de overwinning van Hercules kwam dichterbij, maar zoals een oude wijsheid zegt kun je de huid van de ezel pas verkopen als je de hamster gevangen hebt, of zoiets. Kort voor tijd werd Youssef weer eens op pad gestuurd en in de zestien werd hij door een tegenstander omver gelopen. De scheidsrechter wees onverbiddelijk naar de stip en Finn schoot de penalty hard en hoog binnen: 3-0! Vlak daarna wilden onze tegenstanders ook een strafschop, maar voor schwalbes buiten de zestien worden die meestal niet gegeven, dus bleef de stand zoals hij was.

Door deze prachtige teamprestatie is Hercules JO15-3 weer een plekje geklommen op de ranglijst. Na de kerst volgt er nog een laatste wedstrijd in deze poule, alweer tegen een hoger geplaatst team, maar daar zijn ze inmiddels niet meer bang voor. Coaches Marten en Louk en teamleider Christa weten eigenlijk niet waar ze trotser op moeten zijn: de vier overwinningen op rij of het geweldige teamwerk. Allebei zijn ze heerlijk om te zien. Gefeliciteerd mannen, we hebben zin in de tweede seizoenshelft!
Louk Vanderschuren