Tim Pieters vindt het net wel

Datum: 09 december 2018
Wedstrijd: Hercules-ADO'20
Uitslag: 2-1
Teams uit Nood-Holland hebben altijd spelers die langer en breder zijn dan de onze hoorde ik de familie van Geelen langs de lijn roepen. En ja zoals wel vaker, maar zeker niet altijd, hadden ze gelijk, want de mannen van ADO’20 waren behoorlijk uit de kluiten gewassen. Maar daar bleef het dan ook bij, want Hercules domineerde de wedstrijd volledig. Wel blijft scoren en de eindpass lastig, want of ze nu Rochdi, Mats, Lars of de vaak opstormende Joris Walraven heten, juist vlak voor de goal ging het mis.
 
Lichaam over de bal, goed mikken en balletjes terug leggen op de rand van het strafschop gebied. Het gebeurde niet of te weinig. Tot overmaat van ramp meende de scheids een penalty te moeten geven. En waarom? Omdat hij zag, nou ja hoorde van spelers van ADO’20, dat er een bal een arm had geraakt. Die bal werd wel vanaf 1 meter loeihard tegen de langs het lichaam hangende arm van Philip geschoten, afhakken was de enige andere optie geweest, maar scheids bleek onvermurwbaar en gaf zelfs nog geel.
 
Het deed mij een beetje denken aan de ‘foot’ discussie bij het hockey. Daar is men inmiddels ook tot inkeer gekomen en wil men het bewuste voet zoeken niet langer met een strafcorner belonen en dit soort penalties horen ook niet thuis op de velden. Het betekende wel een totaal onverdiende (0-1) achterstand.
 
Na rust gooide de mannen van O19-1 het tempo nog verder omhoog en deed ADO’20 niets anders meer dan de bal wild weg trappen en gesteund door hun uitstekende keeper konden ze het lang volhouden maar onder aanvoering van Björn en Casper werd de druk niet alleen groter maar ook slimmer. Elke corner en vrije trap, en daar waren er veel van, schiep gevaar maar het was pas na de komst van Tim dat het ook effect sorteerde. Eerst schoot hij een corner van Casper loei hard en laag in (1-1) en daarna benutte hij vlak voor tijd een strafschop die hij zelf afdwong (2-1) . Hercules staat nu op de helft van het seizoen tweede want FC Lisse blijkt net als PSV niet al te veel last te hebben van de schrobbering die ze kregen bij Hercules.
Ton van Rietbergen