Opnieuw gelijkspel voor Hercules VR1

Datum: 02 december 2018
Wedstrijd: IJFC VR1 - USV Hercules VR1
Uitslag: 2-2
Op 1 december speelden we uit tegen de nummer 2 uit onze competitie: IJFC. We begonnen niet scherp genoeg aan de wedstrijd, waardoor we al in de tweede (!) minuut tegen een achterstand aanliepen. De eerste corner van IJFC kwam voor de voeten van de meegekomen centrale verdediger die de bal kon binnenschieten: 1-0 voor de thuisploeg.

Wakker geschud beginnen we zelf wat meer te voetballen, maar we hebben te weinig rust aan de bal en worden niet echt gevaarlijk. IJFC blijft aandringen, maar komt ook niet tot scoren door goede verdedigende acties aan onze kant. Met 1-0 op het scorebord gaan we de rust in.

We komen sterk de kleedkamer uit en zetten de verdediging van IJFC flink onder druk. De bal wil er echter niet in, ondanks flink wat kansen. In de 68e minuut wordt Karlijn gewisseld en komt Marit erin op linksback. Vijf minuten later verlaat Lisanne het veld voor onze nieuwste aanwinst Trix, die op rechtshalf gaat spelen. Een gouden wissel blijkt al snel. Na een goede actie van Lianne op links volgt een voorzet die door Jitske, de keepster én een verdedigster van IJFC gemist wordt, waardoor Trix binnen kan schieten: 1-1!

Twee minuten later is het echter alweer 2-1 voor de thuisploeg door miscommunicatie tussen Carlijn en Jorieke. IJFC is erop gebrand de punten in IJsselstein te houden en blijft aanvallen, maar onze verdediging weet de ballen goed weg te werken. Vlak voor tijd pikt Vera de bal achterin op en speelt Jitske in. Die draait open en steekt de bal op Trix. Die schiet de bal eerst op de uitkomende keepster, maar weet ‘m in tweede instantie binnen te knallen. 2-2!

Het is al ons vijfde gelijkspel dit seizoen, maar we zijn toch blij met het punt. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen sc ’t Gooi. We spelen thuis om 15.00 uur.

Foto’s van de wedstrijd zijn gemaakt door IJFC en te vinden op: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.2360829497279350&type=3
Jitske