O19-1: Keeper Hein blinkt uit

Datum: 01 december 2018
Wedstrijd: Volendam-Hercules
Uitslag: 0-2
De Hercules selectie begon met een gezonde lunch van Emile. Met prachtige broodjes en veel fruit. Toch vroeg Erwin, de vader van Björn, na tien minuten al wat er in die broodjes zat? Bakstenen wellicht? Want daar waar JO19-1 zich verleden week als Godenzonen over het veld bewogen en de lijstaanvoerder FC Lisse geen minuut rust gunde, bewogen ze nu als ‘Walking Dead’over het veld.
 
En dus was het maar goed dat keeper Hein in grote vorm stak en met katachtige reacties elk gevaar onschadelijk maakte. We moeten overigens ook niet denken dat Volendam, de nummer 3, echt groots voor de dag kwam. Zij waren wellicht allemaal wat te lang op de Dijk blijven hangen. Het kan echter ook aan het verweerde kunstgras hebben gelegen  of aan de belachelijk gekleurde volleyballen waarmee gespeeld werd. In elk geval nam eigenijk niemand een bal normaal aan.
 
Steeds sprongen de toverballen op en vol raken was er sowieso niet bij. De enige die zich in het veld enigszins aan de misere onttrok was de hard werkende Lars en het zal dan ook geen toeval zijn dat juist hij de 0-1 maakte. Dat was tevens de ruststand. Wie dacht dat de ploeg de kritische opmerkingen van coach Bruijnis over passiviteit serieus had opgepakt, kwam bedrogen uit. Het bleef gezapig en het was dan ook billen knijpen voor de supporters maar gelukkig was daar Hein.
 
Wel gaf Volendam, vertrouwend op hun altijd vlaggende grens, wat meer ruimte weg. Eén van die counters werd door Rochdi vakkundig afgerond en met 0-2 werd het nu eindelijk ook wat rustiger op de tribune want de hoveelheid adrenaline lag daar een stuk hoger dan in het veld. In de laatste 10 minuten had Hercules de score zelfs moeiteloos kunnen opvoeren maar de kansen waren aan Tim, Mo en Guymon niet besteed. Slecht spelen en toch winnen, waar leidt dat ook al weer toe?
Ton van Rietbergen