gelijkspel JO 13-1

Datum: 01 december 2018
Wedstrijd: Hercules JO 13-1 - Houten JO 13-1
Uitslag: 1 - 1
Om 9.15 precies werd er afgetrapt tegen Houten, dat op de derde plaats stond. Van beide kanten werd er goed gespeeld met verzorgd veldspel. Houten had meer balbezit, maar werd niet echt gevaarlijk en Hercules moest het voornamelijk van uitvallen hebben.

Er waren leuke combinaties te zien, maar echt uitgespeelde kansen kwamen er niet. Tien minuten voor het verstrijken van de eerste helft kreeg Hercules een strafschop nadat een doorgebroken speler werd aangetikt in het strafschop gebied. Hercules maakte géén fout en stond met 1 - 0 voor.

De tweede helft deed Houten er een schepje bovenop en Hercules kreeg het af en toe toch wat moeilijk. Het spel werd onnauwkeuriger en het aantal overtredingen steeg.Echte kansen kwamen er echter niet en het werd steeds spannender: zou Hercules de voorsprong kunnen vasthouden?Het antwoord was helaas nee.

Hercules kreeg moeite om de bal in de ploeg te houden en de opbouw vanuit de verdediging mislukte regelmatig.
Houten profiteerde van matig uitverdedigen van Hercules en scoorde vanaf de rechtervleugel met een mooi schot: 1 - 1

De wedstrijd werd wat grimmiger en het mooie veldspel van de eerste helft was verdwenen en aan beide kanten werd er veel balverlies geleden. Om elke bal werden de duels aangegaan en flink gestreden.Houten kreeg nog een grote mogelijkheid op de winnende treffer, maar het schot verdween nét naast het doel.Even later klonk het eindsignaal en konden de Hercules fans opgelucht adem halen. Het punt was binnen.

Hoewel Houten iets beter was dan Hercules verdienden de jongens vanJO13 -1 zeker een gelijkspel. De inzet met name in de tweede helft was prima en tot het laatst bleven ze strijden voor een beter resultaat.Op naar de volgende wedstrijd in Nieuwegein en daar moeten toch de drie punten gepakt worden! Succes boys.
opa Karel