JO15-3 overtreft zichzelf!

Datum: 25 november 2018
Wedstrijd: Hercules JO15-3 - Saestum JO15-3
Uitslag: 10-1
De JO15-3 had een stroeve start van de competitie. Uit de eerste zes wedstrijden haalden ze maar een punt: een zwaar bevochten, maar meer dan verdiende 4-4 tegen DOVO JO15-4. Vorige week kon eindelijk de eerste driepunter worden genoteerd: een fraaie 3-4 overwinning bij het veel hoger geklasseerde SV Zeist JO15-1. Deze week moest dat een vervolg krijgen, tegen hekkensluiter Saestum JO15-3. Nu leert een oude voetbalwijsheid dat hekkensluiters nooit onderschat mogen worden, want ook hun eerste overwinning komt steeds dichterbij. Waakzaamheid was geboden, net zoals het klassieke voetbal-ABCDE: Agressie, Beleving, Concentratie, Doorzettingsvermogen en Explosiviteit!

We mochten op veld 1 en dat is een goed voorteken. Immers, vorig seizoen namen onze helden daar met 14-4 wraak op een tegenstander die het niet verdient om hier verder genoemd te worden. De lucht was grijs, guur en koud, perfect voetbalweer dus. De volgende elf werden door coaches Marten en Louk de wei in gestuurd. Pepijn in het doel; Symen, Daniel, Max en Yaran achterin; Mike, Finn, Robbe en Just op het middenveld; Hugo en Wishal in de aanval. Mohammed, Youssef en Antonio begonnen op de bank.

Hercules JO15-3 wil nog wel eens te voorzichtig aan de wedstrijd beginnen, maar dat was vandaag niet het geval. Ook van onderschatting door onze helden was geen sprake. Vanaf de eerste minuut werd het doel van de tegenstander gezocht. Het eerste waarschuwingsschot kwam van Hugo, en even later was het raak: Just stuurde Wishal diep op rechts en zijn strakke voorzet werd door Finn fraai binnengetikt: 1-0! Wishal bezorgde zijn tegenstanders in de eerste helft sowieso hoofdpijn, want hij stoomde keer op keer op aan de rechterkant, waarbij zijn tegenstander het nakijken had. Op die manier bracht hij de 2-0 en de 3-0 op zijn naam: van rechts naar binnen trekken en de bal in de verre hoek kegelen, heerlijk. De kansen regen zich aaneen. Mohammed schoot voorlangs en Mike knalde van dichtbij op de lat. En het was niet dat onze tegenstander het niet probeerde, maar onze verdediging speelde een dijk van een wedstrijd. Max werkte als een paard en haalde veel passes eruit, Daniel pakte niet alleen veel af, maar strooide ook met strakke passes, Yaran gaf zijn tegenstander geen kans en Symen speelde haast voor twee: was keer op keer zijn tegenstander te snel af, liep gaten dicht en stoomde op als het kon. Antonio, die Daniel af kwam lossen, zocht een beetje een vrije rol tussen verdediging en middenveld en hij deed dat uitstekend. Vlak voor rust werd Mohammed met een dieptepass weggestuurd, hij liep zijn tegenstander eruit en schoot hard en hoog binnen: 4-0! Dat was ook de ruststand.

Zo sloten onze helden een sterke eerste helft af met een ruime voorsprong. Pepijn, die een prima partij keepte, verheugde zich in de rust al op de eerste clean sheet van het seizoen. Dat was een beetje voorbarig. De tweede helft was nog maar een paar minuten bezig toen onze tegenstanders er een paar keer gevaarlijk uit kwamen en dat leverde jammer genoeg een doelpunt op. Even hadden ze hoop op een aardige uitslag, maar dat was tevergeefs. Onze verdediging, met Symen, Daniel, Antonio en Yaran, speelde ver naar voren en liet niets meer door. Het middenveld, met Youssef, Hugo, Max, Just en ook Mike en Robbe, combineerde heerlijk met Mohammed en Finn die voorin stonden. Finn drukte binnen tien minuten drie keer af, waarbij vooral de tweede heel fraai was. Hij onderschepte een pass, gaf met een kopbal een assist op zichzelf en legde de bal in het netje. Met een 7-1 score op het bord was de wedstrijd wel gespeeld, maar onze helden wilden meer. Het moet gezegd, onze tegenstanders bleven ook voetballen en gaven niet op. Maar er was maar een team de baas en dat was Hercules JO15-3. Mike knalde een rebound binnen. Uit fraai uitgespeelde aanvallen maakten Wishal en Max, die zijn eerste van het seizoen scoorde, de tien vol.

Dat onze helden een naaste belager met een 10-1 nederlaag naar huis stuurden is al heel mooi, dat dat op het hoofdveld gebeurde een fijne bijkomstigheid, maar vooral het vertoonde spel was hartverwarmend. Keeper Pepijn die kalm en vakkundig het slot op de deur hield, een verdediging (Symen, Max, Daniel, Yaran, Antonio, Just) die staat als een huis, waar gaten worden dichtgelopen, posities worden overgenomen en netjes wordt opgebouwd. Een middenveld (Mike, Finn, Robbe, Just, Youssef, Hugo, Yaran) dat mooie combinaties laat zien en uitstekend samenwerkt en aanvallers (Wishal, Hugo, Mohammed, Finn, Symen) die als hongerige wolven kans op kans zoeken. Wat betreft instelling en spel viel er vandaag helemaal niets op aan te merken. Top gespeeld, mannen!
Louk Vanderschuren