JO19-5: Cis neemt bal mee naar huis

Datum: 25 november 2018
Wedstrijd: Hercules 's Graveland
Uitslag: 4-1
Eerst maar even een bekentenis. Vijf weken geleden raadde ik trainer/coach Max aan Cis maar weg te halen uit de spits. Tot dan toe had JO19-5 alles verloren en boomlange Cis liep voornamelijk in de weg. Gelukkig luisterde de coach niet naar dit wel gemeend advies en hoe gelijk had hij, want sinds die opmerking verloor het team niet meer en scoort Cis er lustig op los.
 
En niet van die kinderachtige goals maar allemaal beauties. Tegen ’s Graveland gaf de immer positieve Cis, zelfs drie maal zijn visitiekaartje af. Eenmaal met een geweldige knal, eenmaal met een schitterende kopbal in de bovenhoek en eenmaal met de borst na mooi aangeven van Roscam. Omdat ’s Graveland ok nog eenmaal fraai scoorde was het met de echte hattrick van Cis dus 3-1 bij de rust.
 
Uit respect voor Cis scoorde de Hercules spelers niet meer en zorgde een eigen goal van ’s Graveland voor de eindstand 4-1. Verder was het een zeer matige maar wel uitermate sportieve wedstrijd waarbij je zowel met leiders, grensrechters als spelers gewoon kon praten zonder dat er iemand kwaad werd. En geloof me dat is best bijzonder. Verder verdient ook Teun nog een compliment want hij heerste in de verdediging en ja Roemer kwam nog ongelukkig in aanraking met een hoekvlag en die laatste ondervond daarvan wel enige schade.
Ton van Rietbergen