Heroïsche overwinning 13-3

Datum: 11 februari 2018
Wedstrijd: PVCV O13-3 -- Hercules O13-3
Uitslag: 4-7
Na een voor veel jongens te lange winterstop mocht JO13-3 dan eindelijk weer in het strijdperk treden. En dat na een week waarin beide trainingen uitvielen door ziekte van de trainers.

Met veel lol en enthousiasme vertrekken we met een aantal ouders en met teamleider Mark Westbeek naar het Vleutense PVCV. We beginnen met een licht regentje en een lage temperatuur aan de wedstrijd op het kunstgrasveld aan de Europaweg in Vleuten. Hoewel de teams aan elkaar gewaagd lijken, gaat het al snel voor Hercules de verkeerde kant op. Het ene doelpunt na het andere vliegt er in, vaak onhoudbaar voor keeper Giovanni. En hoewel invalcoach Leendert Bos de jongens probeert wakker te schudden ('En nu wij'), en vier moeders op de tribune de longen uit het lijf schreeuwen, wil het nog niet vlotten. Extra teamspelers in brengen is ook wat lastig, omdat Jan (geblesseerd) en Hein (niet fit) liefst buiten de lijnen blijven. Toch hebben ook deze jongens goed hun partijtje mee geblazen.

We staan inmiddels 4-0 achter. Maar net voor de rust komt de omslag. Spits Ruben maakt zich los van de tegenstander en schiet de bal in de uiterste hoek van het doel. Het geeft moed en de jongens ruiken hun kansen. De tegenstander komt nog maar nauwelijks in de buurt van het doel van Hercules door goed verdedigend werk van Niels, Evander, Douwe, Ayoub en Mohammed.

Hercules vertoont grote inzet, ook op het middenveld met Jonathan, Morris, Patson en Jan. Na de rust resulteert deze inzet in de ene na de andere mogelijkheid. Invaller Ismael wordt doorgeschoven naar rechtsvoor en pakt ook zijn doelpunt mee. Ook Ruben raakt nog meerdere malen het net. De tegenstander wordt een beetje moedeloos en begint iets meer op de man te spelen.

De zon begint te schijnen en wedstrijd wordt afgefloten. Al met al een mooie en sportieve wedstrijd die eindigt met een klinkende overwinning. Mooie start van deze competitie!

Zaterdag 17 februari laat JO13-3 opnieuw van zich horen, thuis bij Hercules.
Om 10.10 tegen VV IJsselstein. Kom je ons ook aanmoedigen?
Leendert Bos