O17-3: Excuses aan Sporting

Datum: 04 februari 2018
Wedstrijd: Hercules-Sporting
Uitslag: 8-1
Dankzij Mats Mulder en Danne Appelman van de JO17-4 kon JO17-3 toch op sterkte aantreden, want het moet gezegd de beide invallers deden meer dan mocht worden verwacht. Zo had Mats er na tien minuten al één inliggen (1-0). Daarna was het de beurt aan Roel die zo blij is dat hij af en toe even verlost is van zijn zware schooljaar dat hij als een veulen over het veld draaft. Zijn snelheid is daarbij zo hoog dat tegenstanders en medespelers hem nauwelijks kunnen volgen.
 
Eén van zijn onnavolgbare uitbraken leidde tot de 2-0. Daarna ging het snel al had Muit erg veel pogingen nodig om de 3-0 op het bord te krijgen. Nog voor de rust tekende de sterk spelende Sven voor de 4-0. Na rust werd het hoogtepunt gevormd door een schitterend stifje van opnieuw Roel 5-0. Daarna zorgde Appie na mooi aangeven van Sjoerd nog voor de 6-0 en vervolgens scoorde volgens mij nogmaals Roel en Sven of Mats zodat er vijf minuten voor tijd 8-0 op het niet aanwezige scorebord stond.
 
En toen was daar het moment waarop ik als scheids, helaas geen videoref, heb gefaald want invaller keeper Muit schijnt een speler van Sporting wel degelijk bij de benen te hebben gepakt en Sporting had een penalty moeten hebben. En hoewel ik het, Muit kennende, wel vermoedde, had ik het zelf niet waargenomen en kon hem niet geven. Excuses daarom voor Sporting dat even later trouwens op eigen kracht toch de eretreffer maakte. Eindstand 8-1 en nu op naar de nieuwe poule!
Ton van Rietbergen