O17-1: Laatste 8!

Datum: 27 januari 2018
Wedstrijd: Geinoord-Hercules (beker)
Uitslag: 0-6
Na een treurige oefenwedsrijd in Nijkerk was het de vraag in welke mate JO17-1 bij de les zou zijn in het bekertreffen tegen Geinoord. Dat weliswaar 3 klassen lager speelt, maar daar wel bovenaan staat en zich ook tot de achtste bekerfinale heeft geknokt. De eerste helft deed het ergste vrezen want het fysiek sterke Geinoord gaf op het hobbelige en sompige veld weinig weg. De 0-0 ruststand was dan ook logisch.
 
Na een befaamde donderspeech van coach Kevin kwam er een ander team uit de kleedkamer. Vanaf de eerste minuut maakten de mannen nu wel jacht op de bal en jutte men elkaar ook meer op. Ook nam men afstand van de treurige vrije trappen en corners uit de eerste helft. Lars bracht er één zo scherp voor dat de keeper in paniek niet veel anders wist te doen dan de meegelopen Björn in de haren te vliegen, om later te constateren dat de bal in het net zat 0-1.
 
Nog geen twee minuten later nam ook Mo revanche en legde de bal feilloos op het hoofd van Daan die de 0-2 inknikte. Volgens zijn vader dateerde zijn laatste goal uit champions league tijd al wist Daan toch zeker ook verleden seizoen er nog één gemaakt te hebben, maar zeldzaam is het wel. Op dat moment brak er iets bij Geinoord en kon Hercules zijn gang gaan. Eerst rondde Tim een mooie counter af 0-3. Daarna was het Robin die na een mooi driehoekje in het strafschopgebied werd neergelegd, waarbij de uitstekend leidende arbiter van de Griend niet anders kon dan naar de stip wijzen en Robin zelf voor de 0-4 zorgde.
 
Even later was het opnieuw Tim die de hoek voor het uitzoeken had doordat Hicham en Casper gaten voor hem trokken 0-5. Vervolgens ging dezelfde Casper er op rechts langs en rondde opniew Tim zijn voorzet prima af. En nu maar afwachten wat er uit de champagekoeler komt?
Ton van Rietbergen