O17-1: Wedstrijd smaakt naar meer

Datum: 26 november 2017
Wedstrijd: Hercules-Vriendenschaar
Uitslag: 3-1
Omdat tegenstander Vriendenschaar niet op het kleine veld 7 wenste warm te lopen besloot de arbiter van dienst, zonder overleg, de wedstrijd later te laten beginnen. Wellicht zou het aardig zijn dat scheids en de club uit Culemborg eens met de Utrechtse gemeente gaan praten want op het volgepropte complex van Hercules en Sporting is uitstel een vies woord. Coach Kevin en leider Jasper wisten uiteindeijk het uitstel tot minder dan 10 minuten te beperken maar de toon was gezet.
 
Wellicht hier door aangesproken speelde het in 3-4-3 opererende Hercules zijn beste eerste half uur van het seizoen. Flitsend ging de bal van voet naar voet en kansen konden dan ook niet uitblijven. Vooral het middenveld van Hercu met Casper, Mo, Jack en Justus draaide als een tierelier en dat tegen het zonder meer sterkste middenveld van de poule want Vriendenschaar heeft daar al zijn ‘sterkhouders’ geposteerd. De kansen kwamen er dan ook in hoog tempo waarbij vooral Tim maar ook Lars en Mats een voortdurende dreiging waren voor Vriendenschaar.
 
Na een klein kwartier zorgde Tim met een venijninge schuiver voor de (1-0). Daarna bracht een fraaie actie van dezelfde Tim de bal bij Lars die de 2-0 maakte. De goal leek wel wat op de fraaie treffer tegen Zeeburgia alleen waren aangever en afmaker nu omgedraaid. Daarna waren Tim, als je stift doe het dan ook echt, Lars en Mo met te zachte schuivers en Justus net naast nog dicht bij een treffer. Daarna leek het kruit wat op en moest ook Santos nog een paar keer reddend optreden.
 
Na de rust tapte Vriendenschaar uit een wat ander vaatje want de druk vanuit hun middenveld werd groter en groter en leidde al snel tot de aansluitingstreffer (2-1). In het vervolg had Hercules het lastig al hadden Lars, Tim en de ingekomen Hicham veel kansen. De laatste liet terwijl hij onderuit gehaald werd nog een mooi voorzet los die door Tim met de punt werd afgerond. Maar de arbiter die heel veel toeliet en steeds relatief laat floot meende nu direct te moeten fluiten en de gele kaart uit te reiken waardoor de treffer niet doorging.
 
Tim was hier zo ontstemd over dat hij bij een volgende mogelijkheid kiezelhard uithaalde en zo de bevrijdende (3-1) op het niet bestaande scorebord bracht. De periode titel en deze overwinning werden daarna in het paviljoen gevierd met een eenvoudige doch voedzame maaltijd.
Ton van Rietbergen