O17-3: Teun en Jolle houden de 0

Datum: 26 november 2017
Wedstrijd: Hercules-PVCV
Uitslag: 2-0
Kosten noch moeite waren gespaard om een einde te maken aan de slechte reeks van JO17-3. Zo was er voor deze wedstrijd speciaal een coach uit Spanje ingevlogen. Senor Jaap, een naaste kennis van Guardiala, die zo bruin verbrand was dat een aantal anti-piet demonstranten hem tegen wilde houden. Maar gelukkig bleek deze groep niet over een vergunning te beschikken zodat Jaap zijn simpele maar nuttige aanwijzingen kon geven. En zie er stond in elk geval een team dat op het zwaar bespeelbare veld probeerde te voetballen.
 
Tegenstander PVCV kon daar ondanks een selectie van zo’n 17 spelers maar moeilijk mee omgaan. Met name de verdediging bij Hercules en dan met name Teun bleek bij Hercules een onneembare vesting en omdat ook PVCV verder weinig weg gaf was de 0-0 ruststand logisch.
 
Na rust ging er wat meer dreiging uit van Hercules ook al omdat Roel zijn huiswerk af had en de tweede helft kon meepakken. Aanvankelijk als rechtback maar later ook in de spits zorgde hij voor veel gevaar. Na een van zijn rushes kwam de bal op rechts bij Martijn die na een passerbeweging een haarscherpe voorzet gaf die door Noah fraai werd binnen gewerkt (1-0).
 
Even daarna werd Roel bij een uitbraak neergelegd en kon de scheids niets anders doen dan hem op de stip leggen. Martijn normaal gesproken onberispelijk, maar sinds een eerder gemiste strafschop bevangen door faalangst, mocht hem nemen en de wedstrijd beslissen . Maar wat gebeurde, ook nu ging hij gewoon twee meter naast. PVCV vatte moed en kreeg een handvol kansen maar op de een of andere manier wilden ze deze niet benutten. Zelfs een 1 op 1 op twee meter afstand bleek aan hen niet besteed want ook toen kwam keeper Jolle als winnaar uit de strijd. Appie kon het allemaal niet langer aanzien en gooide met een geweldige poeier (2-0) de wedstrijd definitief in het slot.

Ton van Rietbergen