Onverdiend verlies JO 16-2

Datum: 11 november 2017
Wedstrijd: Hercules - PVCV
Uitslag: 2 - 3
In een miezerige regen werd precies om 09.55 afgetrapt tegen PVCV.
Na een aftastend begin werd Hercules de sterkere ploeg. De combinaties waren vaak goed en PVCV had moeite om Hercules af te stoppen. Helaas stokte het spel in de 16 meter, zodat er nauwelijks echte kansen kwamen. PVCV ontworstelde zich na zo'n 25 minuten aan Hercules en probeerde via snelle uitvallen de Hercules verdediging uiteen te spelen. Dat lukte na een half uur spelen doordat en speler door de hele verdediging slalomde en, helaas voor Hercu , ook de keeper kansloos liet.

Na deze treffer sloop er wat onzekerheid in het spel van Hercules en dat resulteerde in enkele kansjes voor PVCV die, gelukkig voor Hercu, niets opleverden. Vlak voor de rust werd het een beetje onverwacht 0 -2 toen een duidelijke buitenspelsituatie door mocht gaan van de scheidsrechter en PVCV scoorde.

In de rust kregen de jongen een echte peptalk van de coach en dat werkte direct in de 2e helft. Hercules nam het initiatief en combineerde dat het een lust was om te zien. Kansjes kwamen, maar doelpunten bleven helaas uit.
Tóch kwam de aansluitende treffer, na wéér een prima combinatie en even goed afgerond door de aanval van Hercu.

Dat gaf de burger en de toeschouwers weer moed, zeker gezien het veldoverwicht van de JO 16-2.
Goed doorzetten op de rechtervleugel gevolgd door een mooie voorzet en fraai afgerond door de spits betekende de gelijkmaker. PVCV kwam nauwelijks meer op de Hercules helft en gebeurde dit wel dan werd er uitstekend verdedigd. Met nog 2 minuten op de klok leek een gelijkspel de uitslag te gaan worden, maar een spaarzame aanval van PVCV gevolgd door een corner werd Hercules fataal. De bal verdween onhoudbaar voor de keeper in de benedenhoek. Hercules probeerde het in de laatste minuten nog, maar een treffer zat er niet meer in.
Eindstand dus 2 - 3

Een onbevredigende stand, want Hercules was, zeker de 2e helft, de sterkere ploeg. Pluspunt was het vertoonde spel: een sterke verdediging en een af en toe prima combinerend middenveld en aanval. Kortom; ondanks het verlies een goede wedstrijd van Hercules. Dat biedt perspectief voor de rest van het seizoen. Zet 'm op jongens!
opa karel