O17-1: Toch maar naar Specsavers

Datum: 11 november 2017
Wedstrijd: Hercules Volendam
Uitslag: 3-0
Aanvankelijk dacht ik dat Jan Smit me een kunstje had geflikt, want wat ik zag was geen ploeg die zich verleden week aan de Dijk door runner up Vriendenschaar met 1-7 aan de kant had laten zetten. Sterker, in de eerste helft was Volendam het sterkste team dat ik tot nu toe heb gezien. Technisch heel goed en ja in tegenstelling tot Hercules durfde ze ook steeds de combinatie te zoeken en het was aan de de lat, Tom, Björn, Joris, Robin en vooral ook keeper Santos te danken dat de 0 op het score bord bleef.
 
Afgezien van wat kleine mogelijkheden aan het begin en een schot op de paal van Mats na verkeerd terugspelen kwamen de wijdbroeken nauwelijks in gevaar. Hoofdschuddend liep het technisch duo Kevin en Joep naar de kleedkamer. Wat te doen tegen de onverwachtige heftige tegenstand van middenmoter Volendam. En zie, na rust keken we naar een totaal andere wedstrijd. Was het de switch naar 4-4-2 of de komst van loopwonder Justus of konden de oranjehemden gewoon niet geloven dat ze punten mee konden nemen uit Voordorp?
 
Voetbal blijft een merkwaardig spel want nu liet ook Hercules zien goed te kunnen voetballen. Vooral na de fraaie 1-0 van Tim, die handig de buitenspelval ontweek en nu eens niet door een grensrechter onterecht werd afgevlagd (hulde voor de Volendam grensrechter) . Daarna verlengde Casper handig met zijn hoofd een vrije trap van Mo 2-0. En daarna liet invaller Hicham zien dat hij aan tien minuten genoeg heeft om een onnavolgbare goal te maken(3-0). En nu wacht volgende week Waterwijk en bij winst is de eerste periode titel binnen.
Ton van Rietbergen