O17-1: Moeizame zege bij Elinkwijk.

Datum: 04 november 2017
Wedstrijd: Elinkwijk_Hercules
Uitslag: 0-2
Ineens moest ik weer aan die opmerking van Marco van Basten denken toen hij nog als trainer bij Ajax zat. Na een enorme nederlaag van Ajax bij Heerenveen in echt pest weer, zei hij: "Het leek wel of we niet meer gewend waren om in slecht weer te spelen”. En zoiets zou je ook over JO17-1 kunnen zeggen want na een teleurstellende wedstrijd en puntenverlies tegen DOVO (2-2) in klote weer volgde nu een even miserabele partij tegen Elinkwijk in pest weer, die echter wel werd gewonnen dus in die zin zit er vooruitgang in.
 
Tim Pieters had dit alles wellicht voorvoeld en was met een migraine aanval naar huis vetrokken en wellicht was dit mede de oorzaak van het fletse voetbal van Hercules want hij is natuurlijk wel in topvorm op het moment. Al verdient zijn vervanger Hicham alle credits want hij was het die met een prachtige passeeractie en dito schot de Herculanen op 0-1 zette. Vanaf dat moment regende het kansen en mogelijkheden maar deze waren aan Lars, Mats en Justus niet besteed.
 
Laatste man en criminoloog in spe Björn kon dit geklungel niet langer aanzien en maakte hoogst persoonlijk de 0-2. Daarna was het aan dezelfde Björn, Tom en vooral ook Santos te danken dat de gastheren niet dichterbij kwamen. Na rust liet Elinkwijk zien dat het nog steeds heel goed kan voetballen aangevuurd door hun (en dat mag ook wel eens gezegd worden) zeer positief coachende trainers. De prachtige combinaties van Elinkwijk strandden echter wel allemaal aan de rand van het strafschopgebied en omdat Hercules er ook niet veel tegenover stelde ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. Dit alles werd in de kantine wel goed gemaakt door prachtige Hollandse schlagers die zoals Victor terecht opmerkte op het juiste volume werden gedraaid.
Ton van Rietbergen