O17-1: We zijn door!

Datum: 21 oktober 2017
Wedstrijd: UVV-Hercules
Uitslag: 2-7
Casper kwam met een gezicht als een oorwurm het huis binnen. Bij Coach Kevin kon er ook al geen lachje af. Wat was er gebeurd? Zuster Lisa dacht het wel te weten. ‘Wat heb je gedaan’?
‘7-2 gewonnen’.

‘Wat, je wint met 7-2 van UVV de oude club van Marco van Basten en de beste jeugdopleiding van Utrecht en dan zo’n gezicht’. Nu, ja dat eerste is wel waar maar dat tweede al lang niet meer want ondanks dat ze in Wander Brummel volgens mij een zeer goede opleider hebben, is er van de befaamde UVV jeugd niet veel meer over. Nadat eerder JO17-2 al met 12-0 van UVV JO17-2 had gewonnen hadden ook nu de dubbele cijfers voor de hand gelegen. De UVV spelers slaagden er hoogstens in steeds op een hinderlijke wijze wat in de weg te lopen maar creërden zelf eigenlijk niets.
 
Daar heeft ook keeper Santos het lastig mee. Van huis uit toch een beetje een artiest krijgt hij nu nauwelijks mogelijkheden om zich te onderscheiden. Helaas voor hem geldt in het voetbal toch nog steeds de wet van Edwin van der Sar. Saaiheid en betrouwbaar keepen gaan toch een beetje hand in hand. Ook andere spelers hadden er moeite mee om in hun rol te blijven en daar zat ook de frustratie bij coach Kevin, maar als je halve team in Rotterdam rondhangt bij bedrijfskunde, hopelijk niet over de befaamde vloer gelopen, en je toch zo makkelijk wegloopt, mag er wellicht toch ook een klein beetje tevredenheid zijn.
 
Zeker over de eerste helft waar Hicham voor de rust met drie fraaie goals liet zien wel degelijk heel goed te kunnen voetballen. Ook Lars en Jens uit JO17-2 scoorden nog en vooral viel ook op hoe lekker de bal via Björn, Casper, Jack, Mo uiteindelijk bij Justus Visser op links of Lars of Robin op rechts terecht kwam. Ook de weer fitte Victor liet zo nu en dan mooie staaltjes zien. Na de rust zorgde eerst Victor met een handig kopballetje via zijn rechtekrul voor de 0-6 en Kaja na goed voorbereidend werk van Mats voor de 0-7. Daarna was het een beetje over en zorgde gerommel achterin toch nog voor de 2-7. En dat was jammer maar er zijn ergere dingen in de wereld en we zijn in elk geval door naar de volgende bekerronde en bovendien een hoop bedrijfskundige kennis rijker.
Ton van Rietbergen