Zaterdag 1 blijft overeind in Overvecht Noord

Datum: 15 oktober 2017
Wedstrijd: VVJ 1 - Hercules 1
Uitslag: 1 - 2
Vorige week regen, deze week volop zon. Vorige week Aron op doel, deze week Kris. Vorige week HMS thuis (altijd lastig), deze week VVJ uit (nog net even lastiger). Maar vooral: vorige week gelijk, deze week gewonnen! Daar kunnen we tevreden over zijn, een moeilijke hobbel is genomen.

Zoals we ook zeer tevreden kunnen zijn over het vertoonde spel in de eerste helft. Dat zag er prima en verzorgd uit. Iedereen speelde goed vanuit zijn rol en positie en deed vooral geen gekke dingen! Het spel speelde zich dan ook grotendeels af op de vijandige helft en stand-in keeper Kris kreeg het niet heel moeilijk. Wel ontstonden er (zoals gebruikelijk) flink wat kansen en mogelijkheden. Zo was er een aanval over veel schijven die eindigde met een schot van Sander op de paal, probeerde Nabor het van afstand waarbij hij bijna de keeper verraste en was het hoogtepunt een counter uit het boekje die helaas net niet doeltreffend afgerond kon worden door Rutger. Maar het dichtst bij een voorsprong was Hercules toen Sander de bal oppikte die de keeper los liet (na een hard schot van Mark), hij hem netjes omspeelde maar vervolgens de bal, tot afgrijzen van alle Voordorpers, net voorlangs zag rollen. VVJ kon er slechts speldenprikjes tegenover zetten en scoorde alleen een gele kaart voor hun nummer 11 (die vaak op het randje speelde en er nu overheen ging).

De tweede helft startte overdonderend voor Hercules. Nabor gaf een prima voorzet vanaf links die door Rutger keurig in het rechteronderhoekje werd geprikt waarmee hij een terechte voorsprong op het scorebord liet aantekenen (en voor het moment topscoorder werd). Deze treffer was echter ook een wake-up call voor VVJ dat onmiddellijk een tandje bijschakelde en een stuk gevaarlijker werd. Helaas ook een beetje in letterlijke zin want het werd ook meteen een stuk harder en feller, zowel in woord als in daad. Hercules werd achteruit gedwongen en leek zelfs te gaan wankelen. Het werd geholpen door een flinke dosis geluk want eerst kon Kris nog een bal nog net tegen de lat tikken (waarbij VVJ achteraf vroeg om doellijntechnologie. Was de bal wel of niet over de lijn? Ik durf het niet te zeggen!) maar even later kon hij slecht toekijken hoe een vrije schietkans van VVJ tegen de paal belandde (en hij gelukkig de rebound kon pakken).

Hercules herpakte zich langzaam en ging weer meer vanuit de organisatie en naar voren voetballen. De VVJ-ers legden flink wat emotie en beleving in hun spel. De jonge scheidsrechter had zijn handen vol hieraan (hij moest zelfs de bank even tot rust manen) maar hij bleef al met al goed overeind in de toenemende heksenketel. Wel kwamen er gele kaarten aan te pas (een voor VVJ wegens praten, een voor ons wegens het wegtrappen van de bal na het fluitsignaal). Aan onze kant kwam Ward in het veld voor Tom. Die liet zich meteen fors gelden (waarbij ook hij een kaart had kunnen krijgen).

Vlak daarop volgde een hectische fase waarin veel gebeurde. Eerst zet (de jarige) Gerrit goed door, hij stuurt Nabor weg die vastgehouden wordt in de 16. Penalty. Terecht! Goal door Mark. 0-2 dus. De wedstrijd lijkt beslist. Niets is minder waar. Mark maakt vervolgens kennis met een wel heel merkwaardige opvatting over wat kan op een voetbalveld. Hij wordt (voor bijna iedereen zichtbaar) vol in zijn kruis gepakt door de nummer 8 van VVJ. Dat hij wegkomt met geel is zo mogelijk nog raarder dan de overtreding zelf.

Weer even later volgt er een hoge bal in ons doelgebied. Frank laat zich verleiden tot het vasthouden van zijn directe opponent en opnieuw wijst de scheids naar de stip. Weer terecht. Weer een goal. Stand 1-2. Er is nog van alles mogelijk. Dat proeft VVJ heel goed maar helaas voor hen lopen ze een beetje in hun eigen val. De emoties lopen links en rechts zo hoog op dat er nog meer kaarten vallen. Waarbij zowel hun nummer 8 als hun nummer 11 voor de tweede keer in de boeken gaan en zij dus het veld moeten verlaten (en hun team benadelen). Mede hierdoor lukt het Hercules op de been te blijven. Ze krijgen zelfs nog wat kansjes maar mogen niet ontevreden zijn dat het achter dicht bleef (wat tevens een compliment is voor de degelijke achterhoede natuurlijk). Er komt geen verandering meer in de stand en zo kunnen de drie punten mee in de tas naar huis.

Het was dus in veel opzichten een warm middagje in Overvecht Noord. Met een voor ons bevredigend resultaat. Dus blijven we meedoen in de bovenste helft van de ranglijst. Dat is ook het doel. Volgende week weer uit. Nu richting Utrecht Zuid waar Odin wacht. Aftrap om 14.30u aan de Koningsweg. Dat weet u vast wel te vinden.
Frank van den Heuvel